Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naselje Strašnik

Svjedočanstvo iz epicentra: "Sve zvoni, sve pada, tutnji. Ne znaš kud da trčiš... Po selu je crijep popadao sa kuća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Epicentar potresa magnitude 5.0 po Richteru je bio blizu naselja Strašnik, jugozapadno od Petrinje.

Pet kilometara jugozapadno od Petrinje, blizu naselja Strašnik, bio je epicentar potresa koji je u 6:28 probudio veći dio sjeverne Hrvatske.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Stjepan Prašnjak, Strašnik Epicentar potresa tri godine nakon Imaju desetero djece, a tri godine nakon potresa spavaju u kontejnerima: "To su velike i teške rane za koje treba dobar doktor da ih zaliječi"

"Jako smo se uplašili. Probudili smo se. Ne znaš kud da trčiš. Samo sve zvoni, čaše, flaše, zdjela, sve pada dolje. Trčali smo van, a ono samo tutnji. A onda je samo nestalo, kako je i došlo, od kud, tko zna", govori nam u šoku jedna mještanka naselja Strašnik. 

"Mi smo bili najbliže. I poslije je još dva puta treslo. Uplašili smo se i za životinje. Po selu je razbacalo crijep po kućama. Jednom susjedu je 100 crijepova palo. To je strahota. Evo sad već pokriva jer će neka kišica", govori dalje.  

 "Tri puta nas je treslo. Gotovo da nema kuće u selu kojoj krov nije oštećen. Meni nije, ni susjedu, ali svima ostalima je. Vani smo. Bojimo se", rekla nam je druga mještanka Strašnika.

"Ne pamtim ovako jak potres. Uplašili smo se. Sreća da imam životinje. Morala sam se pobrinuti za njih pa sam se malo smirila", rekla je treća mještanka Strašnika. 

Najnovije informacije o potresu, javljanja uživo s pogođenih područja te analize seizmološke službe pratite u izvanrednim vijestima Nove TV u 10:45.

Ako imate snimku ili fotogafije šteta od potresa šaljite nam na reporter@novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene