Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mjere zbog svinjske kuge

Svinjogojci zaprijetili prosvjedima: "Vjerujte mi, ne šalimo se. Nama nisu bitni traktori, nama je bitna masa ljudi"

Aktualno Galerija Svinjogojci zaprijetili prosvjedom - 1 Svinjogojci zaprijetili prosvjedom - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mladen Pavić, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić, državni tajnik ministarstva poljoprivrede Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Pokrovac, stožer za obranu Hrvatskog sela Tomislav Pokrovac, stožer za obranu Hrvatskog sela Foto: DNEVNIK.hr Svinjogojci zaprijetili prosvjedom - 2 Svinjogojci zaprijetili prosvjedom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Svinjogojci zaprijetili prosvjedom - 3 Galerija 1/8 >>
Svinjogojci nezadovoljni mjerama kojima se suzbija Afrička svinjska kuga, Vladi su postavili ultimatum i zaprijetili prosvjedima.

Među ostalim, traže da se odmah prekine s eutanazijama zdravih svinja, a žele i sastanak s premijerom. Rok za odgovor je 15 dana. Na sastanku Stožera za obranu hrvatskog sela u Retkovcima, bio je i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić, koji je zahtjeve ocijenio nerealnima i najavio da od prosinca u Hrvatskoj više neće biti svinja na gospodarstvima ispod treće kategorije.

"Danas je stupila i nova naredba na snagu, jučer usuglašena da se do kraja desetog mjeseca, dakle do 31. 10., sve svinje s područja ograničenja i područja visokog rizika, kao i područja zaraze, uklone dakle, sve svinje, kategorije koje ne udovoljavaju visokim biosigurnosnim mjerama, a do kraja 11. mjeseca svinje na području cijele Hrvatske koje nisu u kategoriji tri", rekao je Mladen Pavić, državni tajnik ministarstva poljoprivrede.

"Vjerujte mi, ne šalimo se. Nama nisu bitni traktori, nama je bitna masa ljudi, jer ljudi su nezadovoljni. Zove me Dalmacija, zovu me svi okolo", kaže Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela, prenose Vijesti Dnevnika Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene