Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuna nesebičnost

MALO JE LJUDI POPUT NJE Cijelu godinu štedi kako bi pomogla drugima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijelu godinu štedi kako bi u vrijeme božićnih blagdana razveselila svoje mještane. Rozalija Poljak iz Brođanaca Sveta je Nikolina koja darove nosi i djeci i odraslima. Ove je godine potrošila 10 tisuća vlastitih kuna.

Dvadeset i četiri godine Rozalija iz Brođanaca odijeva biskupsko odijelo i priprema darove. Sve je počelo kada joj je u ratu nepoznata žena dala hranu i novac. Svetom Nikoli tada se zavjetovala da će pomagati drugima.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi HDZ Sve za glasove Neki biraju, a drugi uzimaju sve redom: Od kemijskih i upaljača do sadnica, cekera i karata

Novac štedi cijele godine, od prodaje boca i njemačke mirovine. Ovih blagdana pripremila je 70 paketa. 'Za svu djecu, nema veze jeli siromah, jeli bogat, svi su djeca jednaka i svi dobiju jednako', kaže nam Rozalija.

Misterij darežljivog muškarca: Daruje omotnice s novcem!

Vesele joj se sve generacije. U pratnji tamburaša i društvu Krampusa i Djeda Božićnjaka, Sveta Nikolina obilazi cijelo selo. Mještani Brođanaca ponosni su na svoju Svetu Nikolinu. 'Ona je divna žena, pomaže svakom i malom i starom i oduvijek tako, otkako je došla u Brođance', kaže sumještanka Ružica.

Pomaže i onima lošijeg imovnog stanja. Vitezovi su jedna od četiri obitelji kojima je osigurala dio ogrijeva za zimu.

Zahvalni mještani uzvraćaju joj priredbom, no nagrada svima dječji je smijeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene