Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijelu godinu štedi kako bi u vrijeme božićnih blagdana razveselila svoje mještane. Rozalija Poljak iz Brođanaca Sveta je Nikolina koja darove nosi i djeci i odraslima. Ove je godine potrošila 10 tisuća vlastitih kuna.


Dvadeset i četiri godine Rozalija iz Brođanaca odijeva biskupsko odijelo i priprema darove. Sve je počelo kada joj je u ratu nepoznata žena dala hranu i novac. Svetom Nikoli tada se zavjetovala da će pomagati drugima.

Vezani članci Policija, ilustracija Vozač zaspao pa autom sletio u jarak: Ozlijeđena cijela obitelj, dvoje djece ima teške ozljede Osobna iskaznica, ilustracija Nova demografska mjera?! Maloljetnicima nova pametna osobna - besplatno

Novac štedi cijele godine, od prodaje boca i njemačke mirovine. Ovih blagdana pripremila je 70 paketa. 'Za svu djecu, nema veze jeli siromah, jeli bogat, svi su djeca jednaka i svi dobiju jednako', kaže nam Rozalija.

Misterij darežljivog muškarca: Daruje omotnice s novcem!

Vesele joj se sve generacije. U pratnji tamburaša i društvu Krampusa i Djeda Božićnjaka, Sveta Nikolina obilazi cijelo selo. Mještani Brođanaca ponosni su na svoju Svetu Nikolinu. 'Ona je divna žena, pomaže svakom i malom i starom i oduvijek tako, otkako je došla u Brođance', kaže sumještanka Ružica.

Pomaže i onima lošijeg imovnog stanja. Vitezovi su jedna od četiri obitelji kojima je osigurala dio ogrijeva za zimu.

Zahvalni mještani uzvraćaju joj priredbom, no nagrada svima dječji je smijeh.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook