Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz Slavonije

Svećenik 16-godišnjaku slao eksplicitne poruke: Biskupija ga udaljila iz službe

Služenje mise
Služenje mise Foto: Miroslav Slafhauzer/Cropix
Slavonski svećenik maloljetnom je dječaku slao poruke eksplicitnog sadržaja, a nakon što je Požeška biskupija provela crkveni upravni kazneni postupak, udaljen je iz službe.

Jednom svećeniku iz Požeške biskupije zabranjeno je obavljanje svećeničke službe jer se neprimjereno dopisivao s maloljetnim dječakom.

Svećenik se tijekom 2022. dopisiavo sa 16-godišnjakom i slao mu poruke eksplicitnog sadržaja.

Roditelji su za slučaj saznali kada je njihov sin burno regirao vidjevši svećenika u njihovoj ulici. Nakon što im je sin ispričao što mu se dogodilo, sve su prijavili policiji, a slučaj je prijavljen i Požeškoj biskupiji koja je provela crkveni upravni kazneni postupak, a svećenik je morao napustiti mjesto u kojem je tada služio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potresna ispovijest Poznati svećenik prisilio časnu sestru na seks utroje kao dokaz predanosti Presvetom Trojstvu: Tjerao je da idu u pornografska kina

"Spomenutom svećeniku zabranjeno je vršenje svećeničke službe. Tijekom čitavog postupka Požeška biskupija bila je u kontaktu s obitelji tad maloljetne osobe, kojoj još jednom iskazujemo žaljenje zbog neprihvatljivog ponašanja od strane svećenika", poručili su za 24sata iz Požeške biskupije.

Ipak, kako se neslužbeno doznaje, crkvene vlasti kontaktirale su obitelj prije godinu dana, kad je sve izašlo u javnost.

Posebno zabrinjavajuća situacija bila je i činjenica kako je spomenuti svećenik tad radio u jednoj školi kao vjeroučitelj. Ipak, nedugo nakon incidenta dobio je otkaz.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene