Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija polaznika vojnih škola

Svečano u Vukovaru: "Sretna sam što mogu s ponosom reći da sam časnica i vojna pilotkinja"

Hrvatska ima novu vojnu pilotkinju (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Hrvatska ima novu vojnu pilotkinju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Svečana promocija u Vukovaru (Foto: dnevnik.hr) Svečana promocija u Vukovaru (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Svečana promocija u Vukovaru (Foto: dnevnik.hr) Svečana promocija u Vukovaru (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hrvatska ima novu vojnu pilotkinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatska ima novu vojnu pilotkinju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatska ima novu vojnu pilotkinju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
U povodu Dana državnosti u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, održana je svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta.

Promovirano je 87 novih poručnika i poručnica, među kojima i jedna vojna pilotkinja. Sedmero najboljih polaznika dobilo je i posebne nagrade koje im je uručila vrhovna zapovjednica Oružanih snaga i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna Plenković ne vidi problem Promocija časnika i dočasnika HV-a postala politička tema: Penava se buni jer je održana u Zagrebu

Predsjednica je pohvalila Vladu Andreja Plenkovića zbog ulaganja u Oružane snage, a ministar obrane najavio je proširenje vojske u Vukovaru.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo dobilo je novu vojnu pilotkinju. Dolazi iz Zadra, ima 23 godine, najbolja je u svojoj klasi i upravljat će vojnim helikopterima.Čin poručnice i svoj novi radni raspored Anamaria Ćurković primila je u Vukovaru na promociji polaznika vojnih škola.

"To je bio moj jedini cilj i evo danas nakon pet godina školovanja sam jako sretna i ponosna što sam tu u Vukovaru i što mogu s ponosom reći da sam časnica i pilotkinja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", rekla je Ćurković.

Upravljat će vojnim helikopterima. "Sad sam završila na Bellu 206b, znači, imam preko 200 sati naleta i dobila sam postavljenje u zrakoplovnu bazu Divulje u Splitu, čeka me MI 8" rekla je.

Pilota, ali i pilotkinja, ubuduće bi moglo biti i više. "Povećava se zanimanje za vojnim pilotima, već na jesen ćemo upisati 12, znači rastemo" rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

Ministar najavljuje i proširenje vojske u Vukovaru. Do 2020. godine namjerava preseliti cijelu inženjerijsku bojnu. Vrhovna zapovjednica i predsjednica Republike, zadovoljna ulaganjem u oružane snage.

"Vlada Republike Hrvatske u protekle je dvije godine konačno preokrenula predugi pad obrambenog proračuna, koji je prije toga godinama trpio gotovo maćehinski odnos", poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Svečanost je završila podjelom nagrada najboljim polaznicima vojnih škola. 5000 kuna Grada Vukovara bit će donirano 12-teročlanoj vukovarskoj obitelji.

Vojne škole uspješno je završilo 153 polaznika, a u Vukovaru ih je promovirano 87. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene