Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanima RH sve teže

Sve poskupjelo: Rekordne brojke na računima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelu građana već ovoga mjeseca dolaze veći računi za vodu. Uz skuplju vodu, i gorivo je dosegnulo rekordnu razinu.

Guverner Rohatinski još ne vidi izlazak iz krize, a strahuje i od nove inflacije. Za potrošačku košaricu s osnovnim namirnicama građani moraju izdvojiti i nekoliko stotina kuna više nego prije.

Pročitajte i ovo Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar

Cijene su otišle gore. Uz hranu se vezuju najmanje dvoznamenskasti brojevi. Građani paze na svaku lipu. S većim cijenama promijenili su se i trendovi. Voće i povrće tako se rijetko kupuje po kilogramu, a više ovako po komadu.

>> Popijač: Nema razloga za poskupljenje hrane

Kad bi se moglo tako isto bi bilo i s ostalim osnovnim namirnicama. Jer od prosinca brašno je primjerice poskupjelo za gotovo 50 posto, šećer više od tridest, ulje i mlijeko više od osam posto te jedini luksuzniji proizvod  kava za više od šest posto.

Od studenog i naftni derivati su skuplji za oko 15 posto. Ni nove cijene goriva ne obećavaju. Na rekordnim su razinama pa mnogi strahuju da bi gorivo opet moglo uzrokovati val viših cijena. 'Ne treba se bojati poskupljenja goriva jer ovo nije situacija kao što je bila 2008. koja je bila poprilično šokovita za obiteljski proračun u Hrvatskoj svih građana tako da ne očekujemo neke drastične promjene niti rast cijena', kaže Gorean Bakula iz Nezavisnih sindikata Hrvatske. 

One su ionako na najvišim razinama dok plaće mahom stagniraju. Građani su se s tim naučili nositi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene