Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozitivne prognoze

Popijač: Nema razloga za poskupljenje hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Đuro Popijač kazao je kako bi BDP za ovu godinu mogao porasti za 1.5 posto.

Uskoro se očekuje objavljivanje podataka o BDP-u zadnjeg kvartala 2010. godine. Na upit novinara ministar se nije usudio prognozirati, ali je kazao kako se nada rastu BDP-a u ovoj godini.  'Gospodarska kriza imala je utjecaj na naše gospodarstvo i na naše tržište rada 2009. godine gdje je pad bio više od 5 posto. Tendencije usporavanja pada je u zadnjem kvartalu gdje bilježimo i lagani rast i može se naslutiti da je za vjerovati da će u ovoj godini biti rast, ne želim ga predviđati, ali može biti veći od 1,5 posto. Sve ono što vlada čini će zasigurno otvoriti rast BDP-a koji može biti veći od 1.5 posto', uvjeren je ministar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Andrej Plenković Aktualne teme Plenković o prijetnjama koje je dobio preko frizera: "Ima tko se brine o tome''

>> Od ponoći poskupilo gorivo - i dizel preko 9 kn!

Što se tiče poskupljenja u energetici ministar je kazao kako ne postoje objektivni razlozi za porast cijena naftnih derivata niti da se dogodi bilo kakvo ozbiljnije poskupljenje.

'I premijerka je rekla da, osim sezonskih efekata do kojih dolazi svake godine, razloga za poskupljenja živežnih namirnica nema.', kazao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene