Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U središtima dalmatinskih gradova u porastu je i trend prenamjene stanova u sobe za iznajmljivanje. Sve je više ljudi koji svoj životni prostor prenamjenjuju u sobe za goste.


Nekadašnji dnevni boravak Gordane Stojić dobio je novu funkciju. Umjesto odmora, ondje se vodi briga o turistima. 'Stan je bio toliki da mi nismo koristili sav njegov prostor. Ja i suprug smo praktički sami i onda smo se počeli baviti turizmom', ispričala je Gordana, iznajmljivačica soba u Zadru.

Vezani članci Turisti Odlične vijesti za hrvatski turizam: Premašen je ukupan broj noćenja iz cijele 2020. godine Pulska plaža Odlične vijesti: Više od milijun turista ljetuje na Jadranu, poznato koje županije su najposjećenije

Urednost, čistoća i visoki standard, glavni su aduti Stojićevih. Gostima su ustupili čak četiri sobe, a za sebe ostavili privatni dio.

>> Otkazom do posla iz snova!

Interes turista raste. 'Najljepše je odsjesti u najužem dijelu grada. Male trgovine i terase imaju neku čaroliju i tu nam se sviđa', rekao je turist Berz. 'U centru je najbolje jer se osjeti živost', dodala je Amelie.

Upoznavanje znamenitosti najveći im je cilj. Ne smeta im ni buka, ni prepune ulice. Za vlasnike stanova to je pun pogodak.

'Raste broj iznajmljivača i, ono što je još bitnije, i njihova svijest raste. Vi imate u Zadru apartmane i smještajne jedinice koje su na razini hotela četiri zvjezdice', rekao je Zvonko Šupe, direktor Turističke zajednice Zadar. U tom se stilu stanovi najviše preuređuju. Ugled i pozitivan dojam vlasnicima se višestruko vraćaju.

'Jako smo zadovoljni, imamo popunjeno u većini sve. Dolaze nam parovi, mladi parovi, budu kod nas jedan, dva ili tri dana, razgledaju grad', rekla je Renata Papić Longin, iznajmljivačica soba. I nakon toga svoje mjesto prepuštaju novim gostima. Najčešće uz preporuku i ponovni dolazak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.