Vlaho Orepić i Nikola Grmoja (Foto: Pixsell)
Vlaho Orepić i Nikola Grmoja (Foto: Pixsell)

Neuobičajena javna prepirka članova Mosta, Vlahe Orepića i Nikole Grmoje, nakon Grmojinih izjava o ispostavljanju računa BiH izbjeglicama.


Na današnje izjave Nikole Grmoje, saborskog zastupnika Mosta, koji je rekao da i Hrvatska može ispostaviti račune za izbjeglice koje je primila iz BiH, stigla je neobična reakcija iz redova - samog Mosta. I to od Vlahe Orepića, donedavnog ministra unutarnjih poslova, koji je od Grmoje javno ogradio na Facebooku. 

"Dragi ljudi, želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika MOSTa, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici Haške presude rekao:
“Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili...” U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi!", poručio je Orepić. 

Grmoja je tijekom dana u Saboru, među ostalim, rekao: "Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili, ako smo mi okarakterizirani kao oni koji su vodili neki agresorski rat. Ja mislim da s time treba prestati, s tim prepucavanjima." 

Neki od komentatora Orepićeve izjave hvale ga zbog iskrenog istupa, drugi smatraju da je Grmoja potpuno u pravu, a ima i onih koji im savjetuju da prljavi već Mosta rješavaju unutar stranke, a ne javno.