Obavijesti Video Pretražite Navigacija
račun za BIH izbjeglice

Svađa u Mostu, Orepić prozvao Grmoju: "Želim se javno distancirati od uistinu skandalozne izjave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neuobičajena javna prepirka članova Mosta, Vlahe Orepića i Nikole Grmoje, nakon Grmojinih izjava o ispostavljanju računa BiH izbjeglicama.

Na današnje izjave Nikole Grmoje, saborskog zastupnika Mosta, koji je rekao da i Hrvatska može ispostaviti račune za izbjeglice koje je primila iz BiH, stigla je neobična reakcija iz redova - samog Mosta. I to od Vlahe Orepića, donedavnog ministra unutarnjih poslova, koji je od Grmoje javno ogradio na Facebooku. 

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

"Dragi ljudi, želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika MOSTa, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici Haške presude rekao:
“Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili...” U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi!", poručio je Orepić. 

Grmoja je tijekom dana u Saboru, među ostalim, rekao: "Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili, ako smo mi okarakterizirani kao oni koji su vodili neki agresorski rat. Ja mislim da s time treba prestati, s tim prepucavanjima." 

Neki od komentatora Orepićeve izjave hvale ga zbog iskrenog istupa, drugi smatraju da je Grmoja potpuno u pravu, a ima i onih koji im savjetuju da prljavi već Mosta rješavaju unutar stranke, a ne javno. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene