Vlaho Orepić i Nikola Grmoja (Foto: Pixsell)
Vlaho Orepić i Nikola Grmoja (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Neuobičajena javna prepirka članova Mosta, Vlahe Orepića i Nikole Grmoje, nakon Grmojinih izjava o ispostavljanju računa BiH izbjeglicama.


Na današnje izjave Nikole Grmoje, saborskog zastupnika Mosta, koji je rekao da i Hrvatska može ispostaviti račune za izbjeglice koje je primila iz BiH, stigla je neobična reakcija iz redova - samog Mosta. I to od Vlahe Orepića, donedavnog ministra unutarnjih poslova, koji je od Grmoje javno ogradio na Facebooku. 

Vezani članci Sanja Barić U subotu MOST počinje prikupljati potpise za referendum oko korone: Ustavnja stručnjakinja otkrila može li im to proći Nikola Grmoja Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika''

"Dragi ljudi, želim se javno distancirati od uistinu skandaloznog dijela izjave gospodina Nikole Grmoje, političkog tajnika MOSTa, koji je na upit o mogućim tužbama Bošnjaka kao posljedici Haške presude rekao:
“Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili...” U ovom, za mir i suživot osjetljivom periodu, trebamo biti svjesni posljedica javno izgovorene riječi!", poručio je Orepić. 

Grmoja je tijekom dana u Saboru, među ostalim, rekao: "Onda Hrvatska isto tako može ispostaviti račune za sve te izbjeglice koje smo mi primili i svu tu pomoć koju smo činili, ako smo mi okarakterizirani kao oni koji su vodili neki agresorski rat. Ja mislim da s time treba prestati, s tim prepucavanjima." 

Neki od komentatora Orepićeve izjave hvale ga zbog iskrenog istupa, drugi smatraju da je Grmoja potpuno u pravu, a ima i onih koji im savjetuju da prljavi već Mosta rješavaju unutar stranke, a ne javno. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju