Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugotrajni pregovori

NAPETO U VLADI Nesuglasice na relaciji HDZ i Most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vladi je napeto. Cijelu srijedu poslijepodne i navečer trajali su razgovori užeg kabineta Vlade. Ni dnevni red sjednice Vlade za četvrtak još nije poznat.

Veći dio popodneva u srijedu na Markovu trgu odvijao se sastanak užek kabineta Vlade, na kojem je jedna od tema i nova porezna reforma, koja bi se trebala naći i na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak. Na tu temu postoje veće nesuglasice između Mosta i HDZ-a. Ministar turizma Gari Capelli tvrdi da će biti sve u redu, dok Mostov ministar Ivan Kovačić tvrdi da pregovori još uvijek traju, unatoč ranijim najavama premijera Andreja Plenkovića i ministra financija Zdravka Marića da će reforma ići onakva kakva je javnosti predložena.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

"Sve ćemo učiniti da dođe do konzenzusa. Vlada će u krajnjoj liniji sve te zakone u četvrtak usvojiti i predložiti u Saboru. Svi zastupnički klubovi imaju mogućnost davanja amandmana to je jedan proces uobičajen u kojem se nastoje popraviti zakonski tekstovi svatko iz svog kuta gledanja", poručio je premijer Andrej Plenković.

Hoće li Most zaustaviti poreznu reformu, Plenković ne promatra iz tog kuta. "Pa ne bi na taj način govorio. Mi smo zajednička koalicijska vlada prezentirali smo cijeloj Vladi. Mostovim zastupnicima tako i čelnicima, kao i zastupnicima hrvatskih nacionalinih manjina, a u isto vrijeme mislim da ćemo i kroz ove razgovore koje vodimo proteklih dana, kroz usuglašavanje određenih detalja, ali bez ugroze ukupne porezne reforme, siguran sam provesti ono što smo zamislili", kaže ministar Zdravko Marić.

Što će biti u četvrtak u vezi s tim, Plenković kaže da tek treba vidjeti. "Vidjet ćemo što će biti hoće li doći u četvrtak na Vladu i što će se događati, i u kakvom obliku će doći na Vladu. U tijeku su razgovori i vidjet ćemo kakv će biti konačan prijedlog", kaže Nikola Grmoja.

Čini se da će porezna reforma biti i prvi veliki test Plenkovićeve Vlade, ali i suradnje Mosta i HDZ-a.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene