Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ustavni sud, nakon dugo vremena, održava konferenciju za novinare.


Na konferenciji za novinare Ustavnog suda govori se o 'aktualnim događanjima u vezi s Ustavnim sudom' te postupcima ocjene ustavnosti zakona o kreditnim institucijama i potrošačkom kreditiranju.

Vezani članci Uskok proširio istragu nad sucima iz Osijeka - 2 Ministarstvo o Mamićevim optužbama na račun inspektorice: "Ona ni nije u inspekcijskom nadzoru u Osijeku, tu je u Zagrebu" Darko Krušlin Sudac Krušlin: "Popilo se, na povratku sam postao svjestan da mi je Mamićev sat na ruci pa sam ga odlučio vratiti"

Predsjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske Jasna Omejec kazala je kako oko zakona o 'švicarcu' nije bilo nikakvog utjecaja od nikoga.

Banić - Mamić

'Žao mi je što su moji privatni kontakti doveli do propitivanja Ustavnog suda', rekla je sutkinja Slavica Banić o navodima da razgovara sa Zdravkom Mamićem o Zakon o sportu te da je on tražio od nje da ga proglasi neustavnim.

'S Mamićem nisam dogovarala ništa, nisam pričala o Zakonu. Nije tražio pomoć. Naša druženja su bila u većem društvu nevezano za to', kazala je Banić.

Što je na tajnim snimkama Zdravka Mamića i ustavne sutkinje?

Prepisivanje

Sutkinja Snježana Bagić izjasnila se o prepisivanju. 'Poslužila sam se s člankom Teodora Antića. Propust je što nisam to navela', rekla je te dodala da se ispričala Antiću što je prepisala njegov dio. 'Žalim zbog toga. Učinila sam štetu', rekla je Bagić.

Predsjednica Ustavnog suda izbjegla komentirati navodni plagijat sutkinje Bagić

Jasna Omejec nije se željela izjašnjavati, jer Sabor nije konstituiran, a Vlada obavlja tehničke poslove. 'Do formiranja Vlade neću se izjašnjavati', kazala je Omejec.

Ipak pojasnila je kako za sutkinje Bagić i Banić ne postoje sankcije te da one mogu same zatražiti razrješenje. 'Ustavni sudac ne može dati ostavku na svoju dužnost', kaže.

Podsjetimo, suci najvišeg pravosudnog tijela u posljednje su se vrijeme našli u više afera, a neke od njih predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec komentirala je priopćenjem. Prošloga tjedna izbjegla je novinare koji su tražili komentar o navodnom plagijatu znanstvenog rada njezine zamjenice Snježane Bagić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook