Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HZZO UGOVORIO

Supermoderna operacija karcinoma bez noža, bez krvi i bez anestezije odsad i u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon operacije nema šavova, nema potrebe za antibioticima, a usto se ne oštećuje vanjsko tkivo, već samo ono zahvaćeno karcinomom. Pacijent praktički već drugi dan može otići kući.

Hrvatskim građanima od 1. veljače bit će dostupna nova, supermoderna i visokoučinkovita metoda liječenja karcinoma. Naime, kako je objavio HZZO, s Poliklinikom Radiochirurgia bit će ugovoreno liječenje metodom stereotaksijske radiokirurgije.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama" HZZO Traže očitovanje HZZO reagirao na sramotan slučaj u zagrebačkom zdravstvu

Iza kompliciranog naziva krije se zapravo operacija karcinoma bez noža, bez krvi i bez anestezije, uz preciznost koju teško da može ostvariti i najvještiji onkološki kirurg. Nakon operacije nema šavova, nema potrebe za antibioticima, a usto se ne oštećuje vanjsko tkivo, već samo ono zahvaćeno karcinomom. Pacijent praktički već drugi dan može otići kući.

Konkretno, uz pomoć računala više stotina gama-zraka točno se fokusira na neku patološku tvorevinu, a zbog enormne preciznosti najčešće se koristi za osjetljive zahvate na lubanji, mozgu i kralježnici.

Za postupke liječenja i dijagnostike karcinoma uz pomoć radioterapije i radiokirurgije ova je klinika već dobila odobrenje Ministarstva zdravstva, no dosad se tim tretmanima nije moglo pristupiti uz uputnicu HZZO-a.

Uz to, iz HZZO-a su u priopćenju istaknuli i kako je na redovnoj sjednici Upravnog vijeća odlučeno o uvrštavanju novih pomagala na listu, kao i novih, većinom onkoloških lijekova na na osnovnu i dopunsku listu. Detaljniji popis pogledajte u priloženom dokumentu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene