Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženima za ratne zločine u Osijeku 1991. danas nije nastavljeno jer u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda nije došao drugooptuženi Ivica Krnjak koji je javio da je zbog zdravstvenih teškoća od jučer na liječenju u Kliničkoj bolnici Osijek.


Krnjak je sud obavijestio da nekoliko dana neće moći dolaziti na suđenje, a njegov branitelj se obvezao danas dostaviti medicinsku dokumentaciju o kojoj će svoje mišljenje naknadno dati i sudski medicinski vještak.Nastavak suđenja zakazan je za ponedjeljak, 2. ožujka.

Vezani članci Slika nije dostupna Ivica Krnjak hospitaliziran u osječkoj bolnici Slika nije dostupna 'Selotejp': Drugooptuženi Krnjak odbacio optužbe

Branitelj trećeoptužene Gordane Getoš Magdić pismeno je danas predložio nove svjedoke i vještačenja, a hoće li te nove dokazne prijedloge prihvatiti sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića odlučiti će naknadno.

To je vijeće, inače, prošlog tjedna odbilo saslušati 50-ak dodatnih svjedoka tužiteljstva i 60-tak obrane te čitanje nekih iskaza svjedoka iz istrage, pa je suđenje ušlo u završnu fazu.

Obrane optuženika očekivale su da će već ovog tjedna sudsko vijeće pozvati optužene da iznesu ili dopune svoje obrane, nakon čega bi branitelji i tužitelj završnim riječima trebali okončati suđenje koje je počelo sredinom listopada 2007