Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudac Željko Horvatović odlučio je da neće odobriti izvođenje optuženog Branimira Glavaša iz pritvora na konstituirajuću sjednicu Hrvatskoga sabora.


Pritom se rukovodio činjenicom da su, prema dosadašnjoj praksi sudova, pritvorenici izvođeni iznimno i to u slučajevima ozbiljnijih zdravstvenih tegoba ili događaja koji su posve osobne naravi kao što je iskazivanje pijeteta prilikom pogreba nekoga od članova uže obitelji. 

Vezani članci Slika nije dostupna Osobe bliske Glavašu: Za pokušaj podmićivanja sudaca doznali smo iz medija Slika nije dostupna Ivan Drmić nagodio se s USKOK-om

>> Sanader: Glavaš će biti na sjednici Sabora

Privremeno izvođenje pritvorenika radi bilo kojeg drugog događaja koji bi za pritvorenika mogao biti značajan, bilo na privatnom ili poslovnom planu, kao npr. prisustvovanje sjednicama trgovačkih društava ili državnih tijela, nije se odobravalo. 

U konkretnom slučaju, sudac je cijenio i činjenicu da se radi o svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora pa stoga ne bi bilo primjereno da se Glavaš dovodi u pratnji zatvorskih stražara, tim više što njegovo prisustvovanje sjednici nije neophodno radi stjecanja zastupničkog statusa.