Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sudac ne pušta Glavaša na sjednicu Sabora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Željko Horvatović odlučio je da neće odobriti izvođenje optuženog Branimira Glavaša iz pritvora na konstituirajuću sjednicu Hrvatskoga sabora.

Pritom se rukovodio činjenicom da su, prema dosadašnjoj praksi sudova, pritvorenici izvođeni iznimno i to u slučajevima ozbiljnijih zdravstvenih tegoba ili događaja koji su posve osobne naravi kao što je iskazivanje pijeteta prilikom pogreba nekoga od članova uže obitelji. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam" Slika nije dostupna Nije htio ispasti kukavica Drmić: Predao sam Jurišiću 70.000 eura za pomoć Glavašu

>> Sanader: Glavaš će biti na sjednici Sabora

Privremeno izvođenje pritvorenika radi bilo kojeg drugog događaja koji bi za pritvorenika mogao biti značajan, bilo na privatnom ili poslovnom planu, kao npr. prisustvovanje sjednicama trgovačkih društava ili državnih tijela, nije se odobravalo. 

U konkretnom slučaju, sudac je cijenio i činjenicu da se radi o svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora pa stoga ne bi bilo primjereno da se Glavaš dovodi u pratnji zatvorskih stražara, tim više što njegovo prisustvovanje sjednici nije neophodno radi stjecanja zastupničkog statusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene