Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će odlučiti?

Sud u Londonu u četvrtak odlučuje o sudbini Ivice Todorića. Hoće li ga izručiti ili mu dati dodatno vrijeme?

Josipa Krajinović iz Londona prati proceduru izručivanja Todorića (Foto: Dnevnik. hr)
Josipa Krajinović iz Londona prati proceduru izručivanja Todorića (Foto: Dnevnik. hr) Dnevnik. hr
Aktualno Galerija +0 Josipa Krajinović iz Londona prati proceduru izručivanja Todorića (Foto: Dnevnik. hr) Galerija 1/1 >>
Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora i trenutačno bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, trebao bi se u četvrtak pojaviti na sudu u Londonu koji će odlučivati o njegovom izručenju Hrvatskoj.

No, nakon što je dao intervju za Dnevnik NOVE TV mogla su se čuti razmišljanja da će se Todorić predati Hrvatskoj i prije odluke londonskog suda.

U London su već stigli odvjetnici Ivice Todorića - Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Sam Todorić se o tome ne izjašnjava. On bi se prekosutra trebao pojaviti na Višem sudu u Londonu kako bi bio i usmeno saslušan zbog njegova zahtjeva za žalbu.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Od izvora bliskih njemu doznaje se kako je otvoreno više mogućnosti. Dakle, postoji opcija da će se predati i da će odustati od žalbe, no, isto tako bi se mogao pojaviti na ročištu na sudu u četvrtak i tako dobiti još malo na vremenu.

Procedura u slučaju da se sam preda ili da sud odbije njegov zahtjev za žalbu je takva da bi u idućih desetak dana mogao biti predan u ruke hrvatske policije. Ako pak sud udovolji negovu zahtjevu, to će značiti da će Todorić ostati u Londonu još mjesecima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene