Kuća je gorjela u veljači (Foto: Foto: pozega.eu) - 3
Kuća je gorjela u veljači (Foto: Foto: pozega.eu) - 3

Muškarac (30) pod utjecajem marihuane zapalio je obiteljsku kuću u Novoselcima. Zbog toga mu je Općinski kazneni sud u Požegi, po nalogu tužiteljstva, izdao osuđujući kazneni nalog.


Muškarac je kuću zapalio 26. veljače oko 2:30. Zbog toga je dobio osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a ocu kao vlasniku kuće mora vratiti i 400.000 kuna u roku od 10 mjeseci. No još ima pravo na žalbu na tu odluku. 

Vezani članci Policijski pas Aria (Foto: Pixsell,Hrvoje Jelavic) Veliki uspjeh policijskog psa Aria: Nanjušila više od kilograma heroina i manje količine kokaina i marihuane Požar u Buzinu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Šokantni detalji požara u Buzinu: Pijani 42-godišnjak benzinom polio unutrašnjost kuće u kojoj ilegalno živi pa upaljačem izazvao buktinju

"Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga. Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više, nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj", rekao je u tužiteljstvu mladić, čije su sestre koristile blagodat i odbile svjedočiti, piše Jutarnji list.

Prema optužnici, muškarac je zapalio dvosjed u dnevnom boravku, a požar se nakon toga proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Vještak psihijatar zaključio je da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane, piše dalje Jutarnji list.