Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka sućuti Josipa Leke

Sućut potpredsjednika Sabora u povodu smrti Hrvoja Šošića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je članovima obitelji Šošić izraze sućuti u povodu smrti nekadašnjega zastupnika u Županijskom domu Hrvatskog sabora dr. Hrvoja Šošića.

"Iskreno me rastužila vijest da je preminuo naš nekadašnji kolega zastupnik Hrvoje Šošić. Svoj je život, stvaralačku snagu i znanje posvetio Hrvatskoj, za koju je bio spreman podnijeti svaku žrtvu. Pamtit ćemo ga kao velikog i vjernog domoljuba koji je svojim angažmanom na političkom i ekonomskom planu znatno pridonio ostvarenju sna o neovisnoj Hrvatskoj.

Poštovanoj obitelji u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem izraze sućuti i podrške u povodu smrti Hrvoja Šošića", stoji u poruci sućuti potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke.

Bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog sabora i ekonomist dr. Hrvoje Šošić, preminuo je u sinoć u Zagrebu u 84. godini.

Hrvoje Šošić je rođen 1928. u Osijeku, diplomirao je i doktorirao ekonomske znanosti te je bio profesor na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Sarajevu te na Fakultetu prometnih znanosti.

Istaknuo se u političkim zbivanjima tijekom Hrvatskog proljeća 1971., bio je uhićivan i zatvaran te je izdržao više od pet godina robije. Šošića su zbog zahtjeva za članstvom Hrvatske u Ujedinjenim narodima, 1971. godine jugoslavenske komunističke vlasti osudile na dvije godine robije u zatvoru u Staroj Gradiški.

Bio je član inicijativnog kruga HDZ-a, a zatim i dopredsjednik HKDS-a. Osnivač je i predsjednik Hrvatske stranke, a prvi predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman imenovao ga je u Županijski dom Hrvatskog sabora 1993. godine.

Dr. Šoštarić je godine 1991. bio predsjednik Gospodarskog savjeta Vlade RH te predsjednik Savjeta za financije Hrvatske gospodarske komore (HGK). Objavio je velik broj gospodarskih i političkih rasprava i knjiga.

Pogreb Hrvoja Šošića bit će u ponedjeljak 9. srpnja u 10,50 sati na Mirogoju. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene