MORH, zgrada
MORH, zgrada Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske izrazilo je sućut preminulom vojnom analitičaru Janu Ivanjku koji je preminuo u petak te dvojici vojnika čija su tijela pronađena jučer i dva dana ranije.


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske je izrazilo sućut obitelji i poznanicima vojniku analitičaru Janu Ivanjku koji je od teške i zloćudne bolesti preminuo u petak u 31. godini. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Ministarstvo obrane Republike Hrvatske na čelu s ministrom Marijom Banožićem i Oružane snage Republike Hrvatske na čelu s načelnikom admiralom Robertom Hranjem, izražavaju najdublje izraze sućuti obitelji, prijateljima i poznanicima prerano preminulog vojnog analitičara Jana Ivanjeka.

U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 6 Tuga u Kninu: Pokopan tragično preminuli dječak kojeg je otac ostavio u automobilu

Ilustracija Pretučeni 35-godišnjak iz Varaždina bio je profesor u školi: Tri muškarca i žena tukli su ga drvenim palicama i ostavili da leži na cesti

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska s Janom Ivanjekom imali su višegodišnju kvalitetnu suradnju na obostrano zadovoljstvo. Kroz svoj rad Ivanjek je uvelike doprinio promicanju vrijednosti Hrvatske vojske.
Njegova posvećenost novinarskom radu i ljubav prema Hrvatskoj vojsci nešto je po čemu ćemo ga svi zauvijek pamtiti. Počivao u miru.''

Također, sućut su izrazili i za dva vojnika koja su pronađena mrtva. Na području Bjelovarsko-bilogorske županije, u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine pronađen je smrtno stradali pripadnik Oružanih snaga RH, a dva dana prije toga na području Zagrebačke županije pronađen je smrtno stradali dragovoljni ročni vojnik Oružanih snaga RH.

''Ministarstvo obrane Republike Hrvatske na čelu s ministrom Marijom Banožićem i Oružane snage Republike Hrvatske na čelu s načelnikom admiralom Robertom Hranjem, izražavaju najdublje izraze sućuti obitelji, prijateljima i poznanicima smrtno stradalih pripadnika Hrvatske vojske.
Gubitak svakog hrvatskog vojnika ostavlja veliki trag na Hrvatsku vojsku. Počivali u miru.''