Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umro od toplinskog udara

Tuga u Kninu: Pokopan tragično preminuli dječak kojeg je otac ostavio u automobilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je u Kninu pokopan petogodišnji dječak koji je tragično preminuo nakon što ga je otac pogreškom ostavio u parkiranom automobilu.

Na Gradskom groblju u Kninu u petak je pokopan petogodišnji dječak koji je tragično preminuo od toplinskog udara nakon što ga je otac pogreškom ostavio u automobilu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Muškarac pao iz čamca i poginuo, policija istražuje uzrok smrti Plinovod Od padova kroz prozor do zatajenja srca Što se to događa u ovoj naftnoj kompaniji? Preminuo četvrti visokorangirani menadžer, svi umrli pod neobičnim okolnostima

Dječaku su na groblju posljednju počast odali i vojnici četvrte gardijske brigade. Osim vojske, čiji je djelatnik bio otac, tuguju i u dječjem vrtiću u kojemu se preminuli dječak igrao s prijateljima.

Otac dječaka, inače profesionalni vojnik, otišao je na posao ne shvativši da dječaka koji je zaspao na zadnjem sjedištu vozila nije odvezao u vrtić te je mališan ostao u zaključanom automobilu dok je on otišao u vojarnu.

Oko 15 sati majka je došla po dječaka, ali ga nije zatekla u vrtiću pa je nazvala je supruga. On je bio uvjeren da je dječaka tamo ostavio, pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera. Kada je shvatio da dječaka nije ostavio u vrtiću, otrčao je prema automobilu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti.

Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa. Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatirana je dječakova smrt, a otac je priveden na policiju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjak neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost, što je dovelo do smrti djeteta. Oca su ispitali i na DORH-u.

Na Odjelu patologije šibenske bolnice dovršena je obdukcija te je otkriveno da je uzrok smrti dječaka hipertermija ili toplinski udar. U nalazu nije navedeno vrijeme smrti, zna se samo da je dječak ostavljen na zadnjem sjedištu vozila koje je imalo zatamnjena stakla te je, po procjeni, u vozilu bio od 7:50 do 15:15.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene