Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni koeficijentima

Suci su već u štrajku, a uskoro bi im se mogli pridružiti i drugi: "Pripreme za štrajk su počele, one su u tijeku"

Aktualno Galerija Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić, sindikat Preporod Foto: DNEVNIK.hr Renata Čulinović Čaić Renata Čulinović Čaić Foto: DNEVNIK.hr uz suce i liječnici se pripremaju na štrajk - 1 uz suce i liječnici se pripremaju na štrajk - 1 Foto: DNEVNIK.hr uz suce i liječnici se pripremaju na štrajk - 2 uz suce i liječnici se pripremaju na štrajk - 2 Foto: DNEVNIK.hr +2 uz suce i liječnici se pripremaju na štrajk - 3 Galerija 1/7 >>
Suci su u bijelom štrajku već tri dana, a uskoro bi im se u štrajku mogli pridružiti i liječnici te djelatnici obrazovnog sustava koji su također nezadovoljni koeficijentom.

 

Treći je dan bijelog štrajka na hrvatskim sudovima. Iz ministarstva pravosuđa i uprave tvrde da je odgođeno tek 38 posto ročišta.

Udruga hrvatskih sudaca pak tvrdi kako je današnji odaziv u Hrvatskoj veći od 85 posto, a uz suce i državne odvjetnike u pripremama je i dio sindikata javnih službi.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Teške riječi Grlić Radman opleo po Komšiću: "On je tipični primjer uhljeba i uzurpatora na štetu hrvatskog naroda u BiH"

Još nisu dobili cjelovitu uredbu o koeficijentima na razmatranje, no nakon sastanka s Vladom liječnici i dalje smatraju da su najviše zakinuti.

"Pripreme za štrajk su počele, one su u tijeku i o svemu dalje što će se događati mi ćemo pravovremeno javnost obavijestiti", rekla je Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi na pisti Boeing ostao bez kotača netom prije polijetanja, putnike morali ukrcati na zamjenski let

"Gdje smo mi u odnosu na druge, jer ako smo mi dobili tih 130 eura, vjerujte netko će imati povišicu 500, 600, 800 i 1000 eura. Zato smo mi nezadovoljni", istaknuo je Željko Stipić, predsjednik Sindikata obrazovanja Preporod.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene