Obavijesti Video Pretražite Navigacija
finalna verzija uredbe

Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Umjereno smo zadovoljni"

Aktualno Galerija Pregovori Sindikata i Vlade - 4 Pregovori Sindikata i Vlade - 4 Foto: DNEVNIK.hr Pregovori Sindikata i Vlade - 3 Pregovori Sindikata i Vlade - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pregovori Sindikata i Vlade - 2 Pregovori Sindikata i Vlade - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pregovori Sindikata i Vlade - 1 Galerija 1/4 >>
Ministar pravosuđa Ivan Malenica i ministar policije Davor Božinović izjavili su u ponedjeljak nakon sastanka sa sindikatima državnih i javnih službi, kako će plaće svima rasti te će s novom uredbom i određivanjem koeficijenata, sindikati biti zadovoljni.

"Kada su u pitanju ocjenjivanje, koeficijenti i nagrađivanje, mislim da nema vlade koja o ovome nije govorila, ali je ovo prva Vlada koja je i napravila. Napravila je to u partnerskom odnosu sa sindikatima i socijalnim parterima. Nisu ovdje nikakve dvije strane, nego nam je interesi isti, a to je da državni službenici dobiju veće plaće, da njihov rad bude adekvatno vrednovan i da podignemo atraktivnost državne službe", rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović komentirajući sastanak sa sindikatima o koeficijentima zaposlenika u državnim i javnim službama.

Božinović je Istaknuo kako Vlada i sindikati ulažu maksimalan napor da se podigne radni status državnih i javnih službenika, što materijalni, što profesionalni.

Svima rastu plaće

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je kako smatra da će sindikati kada vide novu uredbu i nove koeficijente, biti zadovoljni.

Podsjetio je da će plaće rasti u punom iznosu za milijardu i pol eura u odnosu na prošlu godinu.

"Postoje i razlozi zašto nekome raste koeficijent dok nekom drugome ne raste. Iza toga postoji proces konsolidacije i metodologija koja je utvrđena i koju smo koristili za spomenutu konsolidaciju i nove koeficijente. U tom čitavom procesu su sudjelovali sindikati i resorni ministri tako da vjerujem da će nakon sastanaka svi biti zadovoljni", izjavio je ministar pravosuđa Malenica.

Istaknuo je kako svima raste plaća što je najvažniji efekt ove reforme i "to za cijeli iznos od milijardu i pol eura od prošle godine".

  Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti"

Čelnici sindikata u državnim službama zadovoljni postignutim u suradnji sa Vladom

Čelnici sindikata u državnim službama, Dubravko Jagić (Sindikat policije) i Zdravko Lončar (Nezavisni sindikat MUP-a) ocijenili su kako su zadovoljni s postignutim u suradnji sa Vladom.

Pročitajte i ovo Alice Weidel Brexit dobar primjer Sve popularnija desnica u Njemačkoj najavila mogućnost Dexita: "Ako dođemo na vlast, reformirat ćemo EU"

"Policijski službenici rastu na 1.6 koeficijent, to je 1500 eura bruto, a neto za Zagreb je 1080 eura. Pravosudni policajci su također napredovali. Ovaj sustav je honorirao one na dnu 'hranidbenog lanca' i brinulo se najviše o njima jer nisu i ne mogu živjeti o svog rada", rekao jeLončar.

"U srijedu ćemo napismeno dobiti podatke i predočiti ih svojim tijelima i mislim da ćemo se dogovoriti i da ne bi trebalo biti nekakvih problema" zaključio je Jagić.

Sastanak sa sindikatima je održan u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene