Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni odlukom

Neobičan prosvjed na periferiji Zagreba: Grad želi otvoriti vrtić, stanovnici se pobunili

Aktualno Galerija Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 1 Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 2 Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 3 Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 4 Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Horvat Galerija 1/5 >>
Stanovnici Sesvetske Sopnice prosvjeduju zbog odluke Grada prema kojoj bi se 40 godina stare prostorije mjesnog odbora trebale prenamijeniti u vrtić.

Prosvjed u Sesvetskoj Sopnici. Naime, nezadovoljni građani i predstavnici mjesnog odbora okupili su se kako bi iskazali neslaganje s odlukom Grada o prenamjeni prostorija mjesnog odbora u vrtić.

Pročitajte i ovo Policija u Splitu Završen očevid Tragedija u Splitu: Na ulici pronađen mrtav muškarac, naložena obdukcija

Kažu kako montažni objekt, star više od 40 godina, nije prikladan za djecu te kako prenamjenom razne udruge gube prostor za svoje djelovanje.

Ističu i da kao prigradsko naselje imaju lošiju infrastrukturu te kako je oduzimanje ovog prostora udarac na njihovu kvalitetu života.

Iz Grada pak kažu kako se pregovori vode već duže vrijeme te da čine sve kako bi zadovoljili sve potrebe, kako vrtića tako i novih prostora za udruge.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobra odluka Stiže novost koja će se svidjeti svim korisnicima taksija: "To je veliki iskorak..."

"Unazad dvije godine nemamo nikakav odgovor grada, zadnji sastanak je održan 21. srpnja 2022., gdje smo dali argumentirano koje udruge koriste naš prostor, koje su nam buduće aktivnosti, za što koristimo taj prostor, davali smo alternativne lokacije za izgradnju dječjeg vrtića, naravno da nam je potreban, slažemo se s tim da nam je potreban vrtić, no nismo dobili nikakav odgovor dok nismo istupili u medije unazad deset dana, tada su se digli na zadnje noge i krenuli sa sastancima", rekao je Goran Horvat.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene