Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Daily Telegraph tvrdi

Na Medicini u Zagrebu pokazane slike obdukcije nad Britt Lapthorne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentima Medicinskog fakulteta u Zagrebu u sklopu nastave prikazane su uznemirujuće fotografije obdukcije leša Australke Britt Lapthorne.

Pokazivanje tih fotografija izazvalo je zgražanje australskih vlasti i obitelji Britt Lapthorne, koja vjeruje da im je kći ubijena u Hrvatskoj. Kako prenosi Daily Telegraph, australske vlasti istražuju kako su se tajni medicinski dokumenti mogli pojaviti na fakultetu.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Podsjetimo, Britt Lapthorne nestala je iz kluba Fuego u Dubrovniku 18. rujna 2008. godine, a pronađena je tek 18 dana kasnije u moru pored Dubrovnika.

Glasnogovornik australskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je su poduzete mjere kako bi se otkrilo zašto su se slike pojavile na fakultetu, a obaviještene su medicinske vlasti u Hrvatskoj, ravnatelj fakulteta i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

'Oni koji su odgovorni za uporabu tih fotografija, ispričali su se u potpunosti, prestali su koristiti te materijale i trenutno uništavaju preostale fotografije', rekao je glasnogovornik.

Pokušali smo razgovarati s dekanom fakulteta, no nismo ga uspjeli dobiti.

Obitelj Lapthorne nedavno je obilježila treću obljetnicu smrti njihove kćeri. Njezin otac rekao je kako se ljudi u Hrvatskoj i BiH još uvijek sjećaju događaja oko nestanka njihove kćeri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene