Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studentima Medicinskog fakulteta u Zagrebu u sklopu nastave prikazane su uznemirujuće fotografije obdukcije leša Australke Britt Lapthorne.


Pokazivanje tih fotografija izazvalo je zgražanje australskih vlasti i obitelji Britt Lapthorne, koja vjeruje da im je kći ubijena u Hrvatskoj. Kako prenosi Daily Telegraph, australske vlasti istražuju kako su se tajni medicinski dokumenti mogli pojaviti na fakultetu.

Vezani članci Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Bandić o odbijenici GUP-a: "Vi mene zadirkujete, razgovarate s institucijom. Samo čekajte i aplaudirajte" Izmjene GUP-a (Foto: Dnevnik.hr) Izmjene zagrebačkog GUP-a ponovno bez suglasnosti Ministarstva graditeljstva

Podsjetimo, Britt Lapthorne nestala je iz kluba Fuego u Dubrovniku 18. rujna 2008. godine, a pronađena je tek 18 dana kasnije u moru pored Dubrovnika.

Glasnogovornik australskog ministarstva vanjskih poslova izjavio je su poduzete mjere kako bi se otkrilo zašto su se slike pojavile na fakultetu, a obaviještene su medicinske vlasti u Hrvatskoj, ravnatelj fakulteta i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

'Oni koji su odgovorni za uporabu tih fotografija, ispričali su se u potpunosti, prestali su koristiti te materijale i trenutno uništavaju preostale fotografije', rekao je glasnogovornik.

Pokušali smo razgovarati s dekanom fakulteta, no nismo ga uspjeli dobiti.

Obitelj Lapthorne nedavno je obilježila treću obljetnicu smrti njihove kćeri. Njezin otac rekao je kako se ljudi u Hrvatskoj i BiH još uvijek sjećaju događaja oko nestanka njihove kćeri.