Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom veleučilištu stručnjaci s područja društvenih znanosti raspravljali o tome je li važnija nacionalne sigurnosti ili zaštita privatnosti.


Afera WikiLeaks ili skandal s prisluškivanjem koji je razotkrio Edward Snowden samo su neki od slučajeva koji pokazuju kako se u ime nacionalne sigurnosti može kršiti pravo čovjeka na privatnost. Je li važnija nacionalna sigurnost ili privatnost, tema je o kojoj su na zagrebačkom veleučilištu Vern raspravljali uvaženi stručnjaci s područja društvenih znanosti.

>>
'Google konačno priznao': Ako koristite Gmail, ne očekujte privatnost!

Vezani članci Julian Assange Osnivaču WikiLeaksa odbijena jamčevina zbog straha od bijega: ''Heroj koji se žrtvovao da razotkrije protupravne poslove'' Julian Assange (Foto: AFP) Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

'Došli smo u jednu situaciju gdje smo naprosto svjesno na internetu, u mailovima na Facebooku i drugim mjestima prepustili dio informacija državi da ih može prukupljati u ime naše sigurnosti', kazao je Vlatko Cvrtila, dekan Verna.

Komunikacijski stručnjak Marko Rakar je pak kazao kako je jedan veliki dio naše privatnosti izgubljen jer tehnologija i ono što ona omogućava ugrožava tu privatnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook