Obavijesti Video Pretražite Navigacija
WikiLeaks, Prisluškivanje...

Stručnjaci na Vernu raspravljali: Je li važnija nacionalna sigurnost ili zaštita privatnosti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkom veleučilištu stručnjaci s područja društvenih znanosti raspravljali o tome je li važnija nacionalne sigurnosti ili zaštita privatnosti.

Afera WikiLeaks ili skandal s prisluškivanjem koji je razotkrio Edward Snowden samo su neki od slučajeva koji pokazuju kako se u ime nacionalne sigurnosti može kršiti pravo čovjeka na privatnost. Je li važnija nacionalna sigurnost ili privatnost, tema je o kojoj su na zagrebačkom veleučilištu Vern raspravljali uvaženi stručnjaci s područja društvenih znanosti.

>>
'Google konačno priznao': Ako koristite Gmail, ne očekujte privatnost!

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini - 5 (ne)normalna retorika i neodgovorni jezici? Rat kao narativ: Trebamo li se bojati sveopćeg ratnog kaosa i kome je u interesu da sviraju ratne trube? Napad na hutiste Napetost na vrhuncu Stručnjak otkriva kolike su šanse da se sukob iz Jemena proširi: Čeka se reakcija jedne zemlje, onda je sve moguće

'Došli smo u jednu situaciju gdje smo naprosto svjesno na internetu, u mailovima na Facebooku i drugim mjestima prepustili dio informacija državi da ih može prukupljati u ime naše sigurnosti', kazao je Vlatko Cvrtila, dekan Verna.

Komunikacijski stručnjak Marko Rakar je pak kazao kako je jedan veliki dio naše privatnosti izgubljen jer tehnologija i ono što ona omogućava ugrožava tu privatnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene