Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLOŽILI VIJENCE NA MIROGOJU

Štromar otkrio što bi osnivači HNS-a mislili o sudjelovanju stranke u ovoj Vladi: "Oni su uvijek bili praktični..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predrag Štromar danas je s izaslanstvom svoje stranke položio vijence na Mirogoju te tom prilikom odgovarao i na novinarska pitanja.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je s izaslanstvom Hrvatske narodne stranke položio cvijeće na Mirogoju u povodu blagdana Svih svetih.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Slika nije dostupna online glasovanje Stjepan Čuraj je novi predsjednik HNS-a: "Želim vratiti dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku"

"Danas je dan kad se sjećamo svih onih mrtvih Hrvatica i Hrvata, svih građanki i građana Hrvatske koji su dali život za slobodnu i demokratsku Hrvatsku ili su tijekom svog života radili na tome da Hrvatska bude ljepša, bolja, kvalitetnija, da bude tolerantna i da sve one civilizacijske dosege demokracije koje imaju razvijene europske zemlje ima i ova država", izjavio je Štromar novinarima kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli.

Naglasio je da su kao delegacija Hrvatske narodne stranke obišli i grobove njihovih osnivača i velikana. "Na temelju njihovih ideala, mi želimo nastaviti u smjeru tolerancije, uvažavanja slabijih, onih u manjini; želimo da naše gospodarstvo bude jače i standard građana visok", istaknuo je Štromar.

Na pitanje novinara misli li da bi oni bili zadovoljni time što HNS u ovom trenutku radi, sudjelovanjem u Vladi, Štromar je rekao da su "ti ljudi bili uvijek praktični".

"Ja se sjećam 1992. Vlade nacionalnog spasa kad je i Savka potpisala taj sporazum i kad je trebalo ovoj državi stvarno jedno ujedinjenje, pa tako mislim da i sada isto smo dobro učinili i stvorili ovu državu stabilnom kako bi je mogli dalje razvijati u dobrom smjeru. A to smo i napravili na temelju njihovih ideala i sigurni smo da bi i oni tako učinili kao što smo mi učinili", odgovorio je Štromar.

Na pitanje novinarke Nove TV Barbare Štrbac je li vladajuća većina stabilna, Štromar je odgovorio: "Stabilna je većina".

Odbacio kritike na račun APN-a

Štromar je odbacio i kritike na račun rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), istaknuvši da su njezini zaposlenici obradili sve zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita.

Upitan zna li nešto o tvrdnjama da se službenici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), koja obrađuje zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, mjesecima ne mogu dobiti na telefon i da su ovaj tjedan uzeli kolektivni godišnji odmor, Štromar je rekao kako to nije istina.

"Nije istina, oni rade. Završili su zadnje obrade svih kredita. Svih 2399 zahtjeva je obrađeno, oko 2200 pozitivno, a ostalima je omogućen rok da još dokumentaciju koju nemaju mogu donijeti u određenom roku", rekao je Štromar.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama izvijestila je da je nastavila obrađivati zaprimljene zahtjeve jer su osigurana sredstva koja će biti dostatna za sve koje su predali potpuni zahtjev do zadanog roka (13. listopada). Ukupno je zaprimljeno 2399 zahtjeva od kojih je do 26. listopada 2017. obrađeno 2270 zahtjeva. Od toga je 2103 zahtjeva odobreno, za 128 je zatražena dopuna dokumentacije, 15 zahtjeva je odbijeno, a 24 aplikanta su odustali, navodi se na internetskoj stranici Agencije.

Oko 75 posto zaprimljenih zahtjeva za subvencioniranje odnosi se na kupnju stanova, a 25 posto na kupnju ili izgradnju kuće.

Subvencioniranje stambenih kredita je mjera kojom Vlada hrvatskim državljanima olakšava stambeno zbrinjavanje kroz otplatu dijela stambenog kredita. Uvjeti subvencioniranja uređeni su Zakonom o subvencioniranju stambenih kredita i Naputkom o načinu rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u provedbi toga zakona. (D.B./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene