Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Web stranica MVPEI-a hakirana turskim sadržajem i zastavom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči četvrtfinalne utakmice EP-a Hrvatska - Turksa, nepoznati hakeri iskoristili su 'gužvu' te upali na stranice hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te na nju stavili tursku zastavu i uputili pozdrav teroristima.

Pisani sadržaj je dijelom na engleskom, a dijelom na turskom jeziku, u kojem se upućuje pozdrav teroristima iz Turske i Saudijske Arabije.

Pročitajte i ovo Pogrešni podaci za COVID-19 - 4 BIZARNA GREŠKA "Maske su obavezne od 13. srpnja": Stranica koronavirus.hr davala pogrešne informacije turistima Mario Aunedi Medek Uskok češlja Ministarstvo Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo"

Glasnogovornik MVP-a Mario Dragun rekao nam je kako već rade na otklanjaju sadržaja. 

No, istaknuo je kako je u posljednjih nekoliko dana bilo već nekoliko sličnih pokušaja te kako slijedi isključivanje servera kako ne bi nastala veća šteta i pokušaj da se utvrdi odakle je došlo do upada na web stranicu.

U telefonskom razgovoru glasnogovornik ravnateljstva policije, Krunoslav Borovec, rekao je kako ne zna ništa o slučaju te nas uputio upravo na glasnogovornika MVP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene