Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandal s Hrvatskim kupom 2009.

Strani mediji: Hrvatsku trese kladioničarska afera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vijesti o sumnji o namještanju prve utakmice finala Hrvatskog kupa 2009. između Dinama i Hajduka i upletenosti Zorana Mamića vijest se brzo proširila i izvan Hrvatske.

Njemačka novinska agencija DPA se pozivajući na Sportske novosti navodi kako postoji sumnja da je finale Hrvatskog kupa 2009. godine namješteno i kako je na azijskim kladionicama namještena utakmica donijela zaradu od 1.4 milijuna eura. DPA navodi kako su za namještanje osumnjičeni jedan od čelnika Dinama Zoran Mamić, sudac Bruno Marić, te Ante Šapina. Slovensko Delo prenosi dio teksta objavljenog u Sportskim novostima navodeći kako je utakmicu 'režirala kladioničarska mafija uz pomoć Zorana Mamića' dodajući kako njemačko državno odvjetništvo već neko vrijeme posjeduje dokaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

Delo podsjeća kako je početkom lipnja u Hrvatskoj pokrenuta akcija 'Offside' tijekom koje su privedeno 22 osobe osumnjičene za namještanje utakmica.

>> Karamarko: Istraga o kladioničarskoj mafiji je u tijeku

>> Teške optužbe iz Njemačke: Zoran Mamić namjestio finale Kupa!?

I srpski B92 je posvetio prostor novom kladioničarskom slučaju u Hrvatskoj. U tekstu pod naslovom 'Mamić namjestio susret Dinamo - Hajduk', prenosi se kako je za namještanje utakmice znao i Hrvatski nogometni savez (HNS), da je sakrio dokumente, a da je Zoran Mamić bio na ispitivanju u Njemačkoj. Digitalno izdanje španjolskog lista El Correo piše kako Hrvatsku trese kladioničarska afera. El Correo prenosi pisanje Sportskih novosti dodajući kako je u spornoj utakmici sudac Bruno Marić isključio dva igrača Hajduka i dosudio jedanaesterac za Dinamo kako bi osigurao pobjedu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene