Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispred varaždinskog suda

Štrajka glađu pred varaždinskim sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danijel Z. jutros u 9 sati počeo je štrajk glađu ispred zgrade varaždinskog suda. Razlog tome je nepravda koja je nanijeta njegovoj majci iako je ona poštovala sva sudska rješenja u petogodišnjem sporu.

Danijelovoj majci sud je blokirao račun s ciljem naplate potraživanja duga druge strane iako o tome nije stiglo sudsko rješenje, pišu mediji. Naime, prije pet godina žena je sklopila kupoprodajni ugovor s parom iz Slovenije. Oni su joj isplatili samo predujam i odmah nakon toga upisali se u gruntovnicu kao vlasnici nekretnine i tražili da se Danijelova majka iseli.

Mediji navode kako su se majka i sin žalili i tek su prije tri tjedan dobili sav novac od prodaje kuće. No, tada su vlasnici kuće tražili povrat novca za njihov boravak u kući, odnosno željeli su da im se plati podstanarstvo unazad za pet godina i to 400 eura mjesečno. Danijel tvrdi da su njegovoj majci odmah po izlasku iz kuće blokirani računi tako da ne može podići ni novac od prodaje ni mirovinu i dodaje kako će pred zgradom suda ostati dok se situacija ne riješi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene