Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štrajk u petrinjskom ''Slavijatransu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak će 150 zaposlenih u autoprijevozničkom poduzeću "Slavijatrans" iz Petrinje stupiti u štrajk zbog neisplate dvije zaostale plaće. Štrajk će trajati do ispunjenja uvjeta.

Postupkom mirenja u "Slavijatransu", koji je vođen proteklih dana, prema Klausovim riječima, "nisu ispunjeni zahtjevi radnika da im se do 18. srpnja isplate zaostale plaće za ožujak, travanj i svibanj ove godine u iznosu od oko dva milijuna kuna".

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

Predstavnik sindikata navodi da im je nakon najave štrajka, isplaćena samo jedna zaostala plaća, dok o isplati ostale dvije nije postignut dogovor.

Štrajkaški odbor priopćio je "da je predsjednik Uprave
''Slavijatransa'' Miljenko Stuhne, u postupku mirenja, ne samo odbio zahtjeve za isplatom zarađenih plaća, već je ustvrdio kako nije u mogućnosti pronaći sredstva za isplatu zaostalih plaća i kako bi radnici trebali ''solidarnim radom'' pomoći očuvanju poslovanja tvrtke".

Klaus je ponašanje predsjednika Uprave i većinskog vlasnika "Slavijatransa" nazvao "licemjernim i neodgovornim, jer Uprava nije napravila popis poslova koji se u vrijeme štrajka ne smiju prekidati, zbog čega je Štrajkaški odbor na jučerašnjem sastanku odredio autobusni vozni red koji će vrijediti za vrijeme štrajka".

Ujedno se ispričao korisnicima "Slavijatransovih" usluga koji će zbog štrajka imati određenih poteškoća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene