Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U utorak će 150 zaposlenih u autoprijevozničkom poduzeću "Slavijatrans" iz Petrinje stupiti u štrajk zbog neisplate dvije zaostale plaće. Štrajk će trajati do ispunjenja uvjeta.


Postupkom mirenja u "Slavijatransu", koji je vođen proteklih dana, prema Klausovim riječima, "nisu ispunjeni zahtjevi radnika da im se do 18. srpnja isplate zaostale plaće za ožujak, travanj i svibanj ove godine u iznosu od oko dva milijuna kuna".

Vezani članci Donacijska kampanja Društva Naša djeca \"Neka rane postanu samo ožiljci\" Simboličnim bojanjem stabla u žuto u Petrinji obilježen početak donacijske kampanje "Neka rane postanu samo ožiljci" Maleni Frane je rođen u Sisku 17. ožujka 2021. U Sisku rođen mali Frane, ime je dobio po velikom dobročinitelju koji je obitelji pomogao nakon potresa: "Jako sam sretan, ali..."

Predstavnik sindikata navodi da im je nakon najave štrajka, isplaćena samo jedna zaostala plaća, dok o isplati ostale dvije nije postignut dogovor.

Štrajkaški odbor priopćio je "da je predsjednik Uprave
''Slavijatransa'' Miljenko Stuhne, u postupku mirenja, ne samo odbio zahtjeve za isplatom zarađenih plaća, već je ustvrdio kako nije u mogućnosti pronaći sredstva za isplatu zaostalih plaća i kako bi radnici trebali ''solidarnim radom'' pomoći očuvanju poslovanja tvrtke".

Klaus je ponašanje predsjednika Uprave i većinskog vlasnika "Slavijatransa" nazvao "licemjernim i neodgovornim, jer Uprava nije napravila popis poslova koji se u vrijeme štrajka ne smiju prekidati, zbog čega je Štrajkaški odbor na jučerašnjem sastanku odredio autobusni vozni red koji će vrijediti za vrijeme štrajka".

Ujedno se ispričao korisnicima "Slavijatransovih" usluga koji će zbog štrajka imati određenih poteškoća.