Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk medicinskog osoblja

Rajko Ostojić spreman za obnovu socijalnog dijaloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je danas da je spreman za obnovu socijalnog dijaloga i pregovore sa sva tri reprezentativna sindikata u zdravstvu.

Na današnji poziv predsjednika Hrvatskog liječničkog sindikata Ivice Babića da tijekom vikenda sjedne sa sindikalcima za pregovarački stol, Ostojić je ponovio kako je uvijek otvoren za pregovore.

"Što se mene tiče, socijalni dijalog možemo nastaviti i tijekom vikenda, i tako ćemo postupiti", rekao je Ostojić. Socijalni dijalog može odmah prerasti u pregovore, kaže Ostojić, ali sukladno pozitivnim zakonskim propisima, sa sva tri reprezentativna sindikata koja djeluju u zdravstvenom sustavu.

Uvjet za pregovore nastavak je socijalnog dijaloga, rekao je Ostojić te dodao kako su jutros od trećeg sindikata - Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske primili zamolbu da se pregovori o kolektivnom ugovoru nastave što je moguće prije.

>> ŠTRAJKAŠI izašli pred bolnice pokazati koliko ih ima!

"Ako kod sindikalnih čelnika postoji volja, sjednimo za stol i riješimo priču koja traje već dva i pol mjeseca", poručio je ministar sindikatima liječnika i medicinskih sestara, koji od srijede organiziraju štrajk u bolnicama.

"Inzistiram i molim da maksimalno dinamiziramo pregovore i da svakodnevno pregovaramo i potpišemo kolektivni ugovor sa sva tri sindikata", istaknuo je Ostojić te pozdravio dobru volju koju je danas, vezano uz nastavak pregovora, iskazao čelnik sindikata liječnika Ivica Babić.

Visoko cijenimo stajalište dvaju sindikata da "pristaju dati doprinos s obzirom na situaciju", a dijelimo i mišljenje da hrvatski zdravstveni sustav mora biti "socijalan i temeljen na solidarnosti i pravednosti", kazao je Babić.

Na upit hoće li liječnicima i medicinskim sestrama biti plaćeno vrijeme provedeno u štrajku, odgovorio je kako o tome odlučuje poslodavac, u ovom slučaju ravnateljstva bolnica, odnosno Vlada, te da će mediji o tome biti na vrijeme obaviješteni. (Hina)

Pročitajte i ovo Liječnici spremaju štrajk - 1 Dnevnik Nove TV pita Podržavate li zahtjeve liječnika? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Anica Prašnjak, Predsjednica gv hss medicinskih sestara Jednoglasna odluka Medicinske sestre najavile prosvjedne aktivnosti, poznato i koliko će trajati. Je li moguć i štrajk? "Sve su opcije otvorene"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene