Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog snijega pa naglog zatopljenja političare iz regije zabrinula je mogućnost poplava pa su se sastali da pronađu rješenje zajedničkog djelovanja kako se ne bi ponovila 2010. godina.


Vodostoji rijeka pod stalnim nadzorom. Struka s terena poručuje - straha od poplava nema. 'Vodostaji su ekstremno niski, svi su to vodostaji koji su trenutno daleko ispod proglašenja mjera obrane od poplave. To je jedno 4-5 metara pripremnog stanja obrane od poplave', rekao je Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

Vezani članci Ilustracija Katastrofalne poplave na sjeveru Albanije: Oca i sina odnijela nabujala rijeka Snijeg u Delnicama - 2 FOTO/VIDEO Dijelovi Hrvatske zatrpani snijegom: "Normalno je da ga ima u studenom. Ali nismo očekivali baš ovoliko..."

Dakle, daleko. Sve zahvaljujući tome što se snijeg postupno topio. Ostale su tek male količine koje ne bi trebale raditi probleme. No, mnogima je u sjećanju ostala 2010. Vodostaji su tada skakali i zbog poplava u drugim zemljama pa nam je val stizao iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine. Ivan s područja Velike Gorice i danas ne zaboravlja razinu koja mu je ugrozila imanje.

>> UN: Snijeg u Europi prijeti poplavama u proljeće

Milijunski iznosi koji su tada procijenjeni mnogima još uvijek nisu isplaćeni. 'Ja sam se pomirio s time da neću od te štete dobiti možda nikada više ništa, kao službeno, ali još uvijek postoji mogućnost da krenem tužbom', rekao je Ivan Radina. Kako se situacija ne bi ponovila, političari iz regije žele ubuduće zajednički surađivati. 'Na ovom putu mogu očekivati potpunu pomoć s naše strane', rekao je ministar unutranjih poslova Ranko Ostojić. 'Kada smo zajedno, možemo se zajedno suprotstaviti', izjavio je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH. Građani koji žive uz rijeke mogu biti mirni. Priroda se za sada ne buni.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju