Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodostaji pod nadzorom

Snijeg se topi polako, nema prijetnji od poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog snijega pa naglog zatopljenja političare iz regije zabrinula je mogućnost poplava pa su se sastali da pronađu rješenje zajedničkog djelovanja kako se ne bi ponovila 2010. godina.

Vodostoji rijeka pod stalnim nadzorom. Struka s terena poručuje - straha od poplava nema. 'Vodostaji su ekstremno niski, svi su to vodostaji koji su trenutno daleko ispod proglašenja mjera obrane od poplave. To je jedno 4-5 metara pripremnog stanja obrane od poplave', rekao je Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

Dakle, daleko. Sve zahvaljujući tome što se snijeg postupno topio. Ostale su tek male količine koje ne bi trebale raditi probleme. No, mnogima je u sjećanju ostala 2010. Vodostaji su tada skakali i zbog poplava u drugim zemljama pa nam je val stizao iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine. Ivan s područja Velike Gorice i danas ne zaboravlja razinu koja mu je ugrozila imanje.

>> UN: Snijeg u Europi prijeti poplavama u proljeće

Milijunski iznosi koji su tada procijenjeni mnogima još uvijek nisu isplaćeni. 'Ja sam se pomirio s time da neću od te štete dobiti možda nikada više ništa, kao službeno, ali još uvijek postoji mogućnost da krenem tužbom', rekao je Ivan Radina. Kako se situacija ne bi ponovila, političari iz regije žele ubuduće zajednički surađivati. 'Na ovom putu mogu očekivati potpunu pomoć s naše strane', rekao je ministar unutranjih poslova Ranko Ostojić. 'Kada smo zajedno, možemo se zajedno suprotstaviti', izjavio je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH. Građani koji žive uz rijeke mogu biti mirni. Priroda se za sada ne buni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene