Nakon što je novinarka Jerusalem Posta objavila kako je hrvatska predsjednica tijekom susreta s izraelskim predsjednikom izjavila da je "BiH pod kontrolom militantnog islama", pojavilo se pitanje postoje li skrivene namjere da novinarka ovake informacije, koje su naknadno demantirane i od nje same, pusti u javnost.

Galerija


Predsjednica je danas oštro demantirala da je dala takvu izjavu, a novinarka Jerusalem Posta kazala je kako Grabar-Kitarović ipak nije rekla ono što je napisala, a tekst je u konačnici promijenjen.

Vezani članci Ivana Šmit (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Ivana Šmit nova predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Predsjednica Grabar-Kitarović objavila kandidaturu za još jedan predsjednički mandat (Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL) Iz rodnog mjesta Predsjednice stižu reakcije: "Za ovo što je danas, trebalo je biti snalažljiv i dobro odgojen"

No, do predsjedničinog demantija u Hrvatskoj i BiH podigla se prava bura, reakcije su pljuštale na sve strane, a Željko Komšić pozvao je hrvatskog veleposlanika na razgovor. 

"Već viđen scenarij"

Stručnjak za sigurnost Goran Akrap za Dnevnik Nove TV kazao je kako je riječ o već viđenom scenariju.

"Prvi koji su skočili i vrlo neprimjereno, neodgovorno, neargumentirano su isti oni koji su na isti način skočili i u situaciji kad je SOA neopravdano optužena da potiče islamistički terorizam u BIH. A to su praktički dva bošnjačka predstavnika u BIH", kazao je Akrap.

Hajduković: "Takve su izjave svojstvene predsjednici"

 Da je predsjednica tako nešto i izgovorila, smatra SDP-ov Domagoj Hajduković, ne bi ga začudilo.

"Takve nažalost izjave su svojstvene Predsjednici. Često se zna neprimjereno izražavati davajući izjave stranim medijima", kaže SDP-ovac.

Predsjednica se morala pravdati za nešto što nije ni rekla

Podsjetimo, posjet Izraelu predsjednici je zagorčao Jerusalem post. Ne navodeći tko joj je izvor, novinarka je
prepričala razgovor predsjednice i izraelskog predsjednika. Napisala je kako je Grabar Kitarović rekla
da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama. Predsjednica je sve oštro demantirala

"Uopće ne znam kako je došlo do te izjave jer nisam razgovarala niti s jednim novinarom, nisam davala nikakve intervjue niti ikakve izjave osim ove dvije pressice", poručila je danas Grabar-Kitarović.

I tako se predsjednica morala pravdati za nešto što nije ni rekla, a novinarka Greer Fay Cahsman koja je sve zakuhala, iz teksta je izbacila spornu rečenicu i na  kraju priznala da nije baš bilo kako je napisala.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr