Od ove godine ukidaju se i naknade za roaming - poziv iz Dublina u Zagreb stajat će vas isto kao i primjerice poziv iz Županje u Zagreb. Nova pravila za roaming na snagu stupaju sredinom ove godine.


Od ove godine primjenjuju se nova pravila za sve koji koriste mobitele, telefone i internet. Ako primjerice na jedan dan ostanete bez mreže na svom mobitelu, za to više ne morate podnositi pisani prigovor svom teleoperateru. On vas je dužan, ako u roku jednoga dana ne riješi taj kvar, sam kontaktirati te vam primjerice platiti račun za taj mjesec.

Vezani članci Slika nije dostupna USKORO NOVA PRAVILA Nemate uslugu? Niste dužni platiti račun! Slika nije dostupna Kako je 2014. godina nadmašila cijelu povijest čovječanstva

"Ako vas nekakav IPTV dođe 100 kuna, a vi pola mjeseca niste mogli pratitI programe, onda je naravno mjesečna naknada umanjena za 50 posto", kaže Ivo Majerski iz HAKOM-a.

Bolje će biti i svima koji koriste internet: minimalna brzina interneta koja mora biti isporučena penje se s dosadašnjih 50 posto na 70 posto od maksimalno ugovorene brzine.

Nadalje, u povijest odlaze i pozivi oglašivača koji vam putem telefona žele nešto prodati. Ako želite da takvi pozivi prestanu, vaš broj možete unijeti u takozvani registar "Ne zovi". "Pozivanje broja koji je upisan u registar predstavljat će kršenje zakona o zaštiti potrošača. Kazne su, čini mi se, od 10 do 100 tisuća kuna", kaže Majerski.

Od ove godine ukidaju se i naknade za roaming. Dakle, poziv iz Dublina u Zagreb stajat će vas isto kao i primjerice poziv iz Županje u Zagreb. Nova pravila za roaming na snagu stupaju sredinom ove godine.