Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladno i oblačno

Stiže još snijega: Pripremite zimsku opremu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iza nas je vrlo neuobičajeno topao studeni, no, viših temperatura više nema na vidiku.

Cijela klimatološka jesen ne može se baš pohvaliti jeseni primjerenim temperaturama. Zato je prosinac počeo i hladno i snježno.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Snijeg Crveno upozorenje FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama u Lici: D42 Saborsko-Poljanak, D 217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Županijska cesta ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje otvorena je samo osobna vozila.
Jutros u 7 sati, prema podacima DHMZ-a, na Zavižanu izmjereno 58 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 38, Udbini 30, Delnicama 25, na Sljemenu i u Crnom Lugu 16 centimetara, a u Gospiću i u Pargu u Čabru 13 centimetara snijega.

>> Snijeg, kiša, olujni udari bure: Na put ne idite bez zimske opreme

U unutrašnjosti će se oblačno nastaviti i poslijepodne, uz kišu i snijeg, s tim da će prema kraju dana biti sve više snijega; glavninu očekujemo navečer te u noći. Tako bi se mjestimice u središnjim krajevima do jutra u ponedjeljak mogao stvoriti i tanji snježni pokrivač. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a najviša dnevna temperatura ni danas uglavnom neće prelaziti 5 stupnjeva.

U nizinama se očekuje uglavnom manji snježni prekrivač od 5 ili oko 5 cm, u gorju ponegdje i veći od 10 cm.

Kiša i snijeg nas očekuju i idućih dana

U Gorskoj Hrvatskoj također oblačno sa snijegom, više prema kraju dana. Pri tom se temperatura neće previše odmicati od Celzijeve ništice. Na moru će kišiti, ovdje na sjevernom Jadranu uz umjerenu i jaku buru te sjeverozapadnjak. Temperatura može porasti do 10, 12 stupnjeva. U Dalmaciji, uz kišu, moglo bi i zagrmjeti. Bit će umjereno do pretežno oblačno, na sjeveru te u unutrašnjosti puhat će bura i sjeverozapadnjak, južnije u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura bit će između 12 i 15 stupnjeva.

Promjenjivo oblačno i hladno vrijeme nastavit će se i idućih dana. Povremeno će biti snijega, a u utorak uz jugozapadnjak i kiše. U ponedjeljak i srijedu puhat će vjetar sa sjevera. Promjenjivo će idućih dana biti i na Jadranu, kišit će, a ponegdje je moguća i grmljavina. Puhat će jaka i olujna bura i sjeverozapadnjak, a u utorak samo prolazno zapuhat će jugo. U prvoj polovici novog tjedna bit će i prohladno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene