Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vrijeme

Snijeg, kiša, olujni udari bure: Na put ne idite bez zimske opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski hidrometeorološki zavod upozorava na olujne udare bure podno Velebita te na jugo na južnom Jadranu. Iz HAK-a svima savjetuju da pripaze u prometu i ne zaborave zimsku opremu.

Snimke nevremena nam pošaljite na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

U Zagrebu su jutros izmjerena 4 stupnja Celzijeva, u Zadru 7, Splitu 10, Slavonskom brodu i Kninu 4, u Osijeku 3, a Dubrovniku puno viših 12 stupnjeva Celzijusa.

Pao je i novi snijeg pa je tako jutros u 7 sati u Gospiću izmjereno 13 centimetara snijega, na Sljemenu 16 centimetra a u Begovom Razdolju gotovo pola metra. Snijega ima i u Ogulinu, Udbini i na Risnjaku.

>> Prve zimske nevolje: Popucali dalekovodi, dio Gorana bez struje, snijeg i hladnoće tek stižu

Oprez na cestama

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri ili vlažni, te skliski od kiše, osim u Istri i Hrvatskom primorju. Mogući su odroni zemlje i kamenja. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme!

Vozila moraju imati zimsku opremu na posebno na ovim cestama: na lokalnim i županijskim cestama na području Novog Vinodolskog, u Lici ( i dijelom područje Karlovačke i Zadarske županije).

Zbog loših vremenskih uvjeta jutros su bile u prekidu katamaranske linije na riječkom području, te iz Splita prema Braču, Hvaru, Korčuli, Lastovu i Visu, no svi trajekti i katamarani sada plove redovito.

Prognoza za danas

Biti će umjereno do pretežno oblačno, u gorju ponegdje sa snijegom, na Jadranu povremeno kišom, a u Dalmaciji i pljuskovima s grmljavinom.

Slaba kratkotrajna kiša očekuje se mjestimice i u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a u južnoj Dalmaciji umjereno do jako jugo.

Najviša temperatura zraka na kopnu većinom od 0 do 6, na Jadranu između 9 i 15 °C.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene