Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature padaju

Stiže burna promjena vremena – evo gdje će i kada biti najgore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još danas u Hrvatskoj će biti vruće, a onda stižu ugodniji dani s padom temperature i do 10 stupnjeva. Kakvo nas vrijeme očekuje, pročitajte u prognozi Ane Bago Tomac.

Preko naše zemlje tijekom noći premjestila se hladna fronta koja je zapravo jedna u nizu ovih dana, a najveću promjenu osjetit ćemo s prolazom fronte u noći na subotu.

Tijekom protekle noći najviše kiše i grmljavinskih pljuskova bilo je u Istri koju je jučer zahvatilo nevrijeme, na sjevernom dijelu Jadrana, te u Gorskom kotaru i Lici, ali i u središnjoj Hrvatskoj gdje je također bilo problema. I prijepodne je još moguća jaka kiša u nekim krajevima, no u većini unutrašnjosti bit će i danas suho i opet vrlo toplo, a na južnom Jadranu tijekom noći temperature se ponegdje neće spuštati ispod 30 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će se oblaci, ali i grmljavinski pljuskovi, polako premještati prema unutrašnjosti. Lokalno je moguće i neko jače nevrijeme uz jak vjetar i kišu. Temperatura će se ipak malo sniziti, no ipak će biti vruće – od 29 do 32, ali istočnije i 34, 35 stupnjeva.

Slavoniju i Baranju kiša i pljuskovi zahvatit će tek kasnije poslijepodne pa će, pogotovo u ovim najistočnijim dijelovima, veći dio dana biti sunčan i opet vrlo vruć. Temperatura će se popeti opet i do 38 stupnjeva Celzijevih.

U subotu stiže pravo osvježenje

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

U drugom dijelu dana vrijeme će se smirivati na Jadranu, prevladavat će sunčano, ali još ne baš skroz stabilno tako da su mogući i lokalni grmljavinski pljuskovi. Uz zapadnu obalu Istre zapuhat će jak jugozapadnjak.

Tijekom subote pljuskova i kiše trebalo bi biti i posvuda na Jadranu - dakle i na južnom dijelu, a lokalno je moguće i kakvo jače nevrijeme. U subotu i nedjelju puhat će umjeren do jak sjeverozapadnjak i bura koja će također pomoći u rashlađivanju

Grmljavinski pljuskovi će se nastaviti sve do subote navečer tako da nas čeka ugodniji vikend što se tiče vrućina. To ugodnije znači barem 10 stupnjeva manje, a na moru 4 do 5 stupnjeva.

U kopnenoj Hrvatskoj pljuskova i kiše povremeno će biti i u subotu, s tim da ćemo najveću promjenu vremena zapravo osjetiti po temperaturama koje će zaista biti značajno niže nego ovaj tjedan. Sve toplije i opet sunčanije vrijeme čeka nas od nedjelje.


 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene