Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže pravo proljeće

Najbolje je da pri ruci imate i kišobran i sunčane naočale pa ih izmjenjujete po potrebi

Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Ilustracija (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Ponovno je vrijeme za kišobrane. Prvo će zatrebati na sjevernom Jadranu, zatim od sredine dana i u gorju i Dalmaciji, a onda u četvrtak i u ostatku zemlje.

Nalazimo se između dvije zračne mase, s jedne strane imamo ciklonalno polje, s druge anticiklonu, a ti gradijenti tlaka i u srijedu će podržavati pojačani vjetar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U takvim okolnostima očekuje se umjereno do pretežno oblačno jutro, na sjevernom Jadranu može pasti malo kiše. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a na moru jugo.

U nastavku dana očekuje se nešto oblačnije vrijeme nego u utorak te uglavnom suho. I dalje je vjetrovito, a uz jugozapadnjak temperatura se kreće oko 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vladat će umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom. Jednako vjetrovito kao i u ponedjeljak s temperaturom od 12 do 16 stupnjeva.

U četvrtak stiže jače naoblačenje s kišom. Uz oblake i kišu temperatura će u četvrtak i petak biti nešto niža, no onda nas za vikend očekuje opet sunčanije i toplije vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene