Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod istragom

Jambo proračun Metkovića oštetio za 666.000 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši najdugovječniji gradonačelnik Metkovića - Stipe Gabrić Jambo - od ovoga tjedna našao se pod istragom USKOK-a zbog kupnji sadnica maslina i plaćanja hodočašća u Mariju Bistricu - novcem grada.

USKOK sumnja da je Jambo gradski proračun oštetio za 666 tisuća kuna. Gradske vlasti koje su naslijedile Jamba - USKOK-ova istraga ne čudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jambo spreman za izbore Stipe Gabrić Jambo otkrio svoje političke ambicije Slika nije dostupna 'Petrov je oštetio grad' Jambo traži očitovanje USKOK-a: 'Odnio sam breme materijala'

USKOK sumnja da je Jambo u kampanji 2007. biračima dijelio sadnice masline plaćene iz metkovske blagajne, čime je grad oštećen za 170 tisuća kuna.

Iz iste blagajne, navodno je platio putovanje, smještaj i hranu hodočasnicima u Mariju Bistricu 2009. čime je Grad oštetio za 225 tisuća kuna.

Od Neretvanske udruge maslinara tražio je da kupe veću količinu sadnica maslina, ali od poduzeća kojemu je na čelu bila njegova supruga - što se također plaćalo iz blagajne Grada za 271 tisuću kuna.

Pokrenuta istraga protiv Stipe Gabrića Jamba!

Sve zajedno, gradski proračun, sumnja USKOK, oštećen je za 666 tisuća kuna. 'Pokretanje istrage od strane USKOK-a govori o tome da sve ono što smo govorili o nepravilnostima u Gradu o trošenju proračunskih sredstava u svrhu ostanka na vlasti su također istinite', rekao je Nikola Grmoja, dogradonačelnik Metkovića.

Upravo zbog sumnji u nezakonitosti novi gradonačelnik Metkovića prilikom preuzimanja vlasti 2011te, tražio je sve detalje.

Stipe Gabrić Jambo bio je jedan od najdugovječnijih gradonačelnika. Metković vodio 16 godina. Član HDZ-a do 2003. 'Mene su izbacili iz HDZ-a 2003. i kad sam ja govorio da se tamo pljačka, da se tamo krade, da se tamo dijele crne torbe, da se nose crne vreće novaca, da se kupuju birači, da se sve može odraditi ispod stola, onda su mislili da sam ja došao s neke druge vasione', rekao je Jambo 2011.

Jambo svoje optužbe danas nije htio javno komentirati. Je li maslinama kupovao birače. ali i ulogu Marije Bistrice - imat će prilike objasniti USKOK-u. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene