Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatna tužba

Stigao zahtjev za skidanjem imuniteta Željku Jovanoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ured predsjednika Sabora stigao je zahtjev odvjetnika Vladimira Gredelja za skidanjem imunitet SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću.

Zahtjev za skidanje imuniteta poslan je kako bi se protiv Željka Jovanovića mogao pokrenuti privatni postupak zbog klevete.  Mandatno imunitetno povjerenstvo na današnjoj sjednici ipak nije raspravljalo o skidanju saborskog imuniteta Jovanoviću.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković skupio 76 potpisa Anketa Dnevnika Nove TV Hrvati otkrili smatraju li da je Domovinski pokret od HDZ-a dobio previše, premalo ili dovoljno: Pogledajte rezultate glasanja Predstavljanje kandidata HDZ-a za EU izbore EU Izbori 2024 Plenković na predstavljanju EU kandidata otkrio podatak koji se dugo čekao: "Danas je dan..."

Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva rekao je kako do njega nije stigao zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku, koji je iz ureda predsjednika Sabora upućen u proceduru.

Inače, danas je MIP odbio skinuti saborski imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Mlinariću, zbog privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podigao vukovarski gradonačelnik  Željko Sabo.

Ukoliko Mandatno imunitetno povjerenstvo skine imunitet Jovanoviću, bit će to presedan u 20 godina rada Sabora. Do sada se za klevetu saborskim zastupnicima nije skidao imunitet i zbog toga nisu morali odgovarati pred sudom. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene