Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ured predsjednika Sabora stigao je zahtjev odvjetnika Vladimira Gredelja za skidanjem imunitet SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću.


Zahtjev za skidanje imuniteta poslan je kako bi se protiv Željka Jovanovića mogao pokrenuti privatni postupak zbog klevete.  Mandatno imunitetno povjerenstvo na današnjoj sjednici ipak nije raspravljalo o skidanju saborskog imuniteta Jovanoviću.

Vezani članci Predsjednik Vlade Plenković uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije - 2 Plenković: "Odgovornost Vlade postoji za sve što se događa, no odgovornost ministra se ne može povezati s pogreškama pojedinih ljudi" Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika''

Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva rekao je kako do njega nije stigao zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovom zastupniku, koji je iz ureda predsjednika Sabora upućen u proceduru.

Inače, danas je MIP odbio skinuti saborski imunitet HDZ-ovom zastupniku Petru Mlinariću, zbog privatne tužbe za klevetu koju je protiv njega podigao vukovarski gradonačelnik  Željko Sabo.

Ukoliko Mandatno imunitetno povjerenstvo skine imunitet Jovanoviću, bit će to presedan u 20 godina rada Sabora. Do sada se za klevetu saborskim zastupnicima nije skidao imunitet i zbog toga nisu morali odgovarati pred sudom.