Statistike bilježe porast vozila na svim hrvatskim prometnicama. Samo na zagrebačkom Lučkom u subotu je prošlo više od 40 tisuća vozila čime je oboren prošlogodišnji rekord. Na ulazak u Zagreb čeka se u prosjeku pola sata. Gužve na ulasku na autocestu za sada nema.

Galerija


Pune ruke posla imala je i policija, a s Domagojem Mikićem razgovarao je Predrag Stipaničić iz PU zagrebačke. Subota bila udaran dan, a policija je nadzirala vozače i vozila u smjeru mora.

Vezani članci Mini bikini (Foto: Instagram) - 6 Što manji bikini, to veći osmijeh: Slike s plaža koje mogu nasmijati i najzahtjevniju publiku Vruće osvježenje (Foto: Instagram) Osvježenje ponekad stiže u obliku vrućih prizora, u to se možete uvjeriti i sami

Autoceste A1 i A3 obilježilo je čak pet prometnih nesreća od 6 sati ujutro, a gužve su nastajale i na cestama na kojim se nisu dogodile prometne nezgode. "To se događa upravo zbog što je takav priljev vozila prema moru, odnosno na cestama. I svakakve anomalije se mogu pojaviti. Dakle, može vozač usporiti zbog skretanja na odmorište i automatski za sobom povlači sva druga vozila, a onda treba izvjesno vrijeme da bi se ta vozila opet pokrenula", pojašnjava Predrag Stipaničić.

U nedjelju se očekuje slična situacija obzirom na to da se predviđa povratak s morskih destinacija prema unutrašnjosti. Vozače se moli za strpljenje i oprez.