Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan promet

Počele gužve: Kilometarske kolone na graničnim prijelazima i naplatnim kućicama

Gužva na prometnicama (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL )
Gužva na prometnicama (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL )
Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se proteže i na Istarski ipsilon te je duga tri kilometra.

Gust je promet na više prometnica te se stvaraju kolone. Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom, kolona je oko dva kilometra. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko, kolona je oko jedan kilometar.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon te je duga oko tri kilometra. Na autocesti A7 između čvorova Križišće i Šmrika, u smjeru Krka vozi se u koloni od oko 500 metara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Sezonske cijene" Od danas skuplje cestarine, ali ni to nije sve! Uz veće cijene, na autocestama bi vas mogle dočekati i prve sezonske gužve

Zbog vožnje u koloni HAK vozače poziva da prilagode brzinu i sigurnosnu udaljenost između vozila.

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvijete i bez posebnih ograničenja osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, na graničnim prijelazima i pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozorava se da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također u HAK-u podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Prometni kalendar možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Aktualno Ova fotografija upozorava na katastrofalno stanje u Sudanu, evo kako se i zašto počela širiti Nijansa plave koja se širi društvenim mrežama (Dnevnik.hr) Nijansa plave koja se širi društvenim mrežama (Dnevnik.hr) Sudan (Foto: AFP) - 12 Sudan (Foto: AFP) - 12 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 11 Sudan (Foto: AFP) - 11 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 10 Sudan (Foto: AFP) - 10 Foto: Afp Sudan (Foto: AFP) - 9 Sudan (Foto: AFP) - 9 Foto: Afp +7 Sudan (Foto: AFP) - 8 Svijet Ova fotografija upozorava na katastrofalno stanje u Sudanu, evo kako se i zašto počela širiti 1/13 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene