Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još dvije Slovakinje kritično, ostali izvan životne opasnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje četvero teško ozlijeđenih slovačkih putnika koji su na liječenju u gospićkoj bolnici bilo je tijekom noći stabilno i zadovoljavajuće i nije bilo pogoršanja njihova zdravstvenoga stanja, izjavila je jutros dežurna liječnica Ivana Božić

U teškoj prometnoj nesreći slovačkoga autobusa koja se jučer ujutro dogodila na autocesti A1 Zagreb-Split u blizini Gospića poginulo je 14 ljudi. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

>> Stravična nesreća na autocesti: Autobus udario u betonski stup, 14 mrtvih

U gospićku bolnicu poslije nesreće primljene su 22 teže ozlijeđene osobe, od kojih šestero u vrlo teškoj politraumi.

Jedan od teško ozlijeđenih slovačkih putnika koji su zadržani u gospićkoj bolnici prevezen je sinoć u riječki Klinički bolnički centar.

Tri teško ozlijeđene putnice iz slovačkog autobusa koje su na liječenju u KB Dubrava izvan su životne opasnosti i stanje im je stabilno, doznaje se danas u toj zagrebačkoj bolnici.

Pacijentice, rođene 1941., 1944. i 1929., imaju teške ozljede grudnog koša, zdjelice, ruku i nogu, no pri punoj su svijesti, rekla je dr. Danica Bošnjak, voditeljica Jedinice intenzivnog liječenja.

Zasad će ostati na intenzivnoj njezi, a o medicinskim i međudržavnim dogovorima ovisi gdje će nastaviti liječenje, dodala je dr. Bošnjak.

U teškoj prometnoj nesreći slovačkoga autobusa koja se jučer ujutro dogodila na autocesti A1 Zagreb-Split u blizini Gospića poginulo je 14 ljudi. U gospićku bolnicu primljene su 22 teže ozlijeđene osobe, od kojih šestero u vrlo teškoj politraumi.

Stanje ozlijeđene putnice slovačkog autobusa, koja je smještena na jedinici intenzivnoga liječenja riječke bolnice na Sušaku, nije promijenjeno u usporedbi s jučerašnjim, doznaje se danas od dežurne liječnice na tom odjelu.

Slovačka putnica teško je ozlijeđena u jučerašnjoj nesreći slovačkog autobusa na autocesti Zagreb - Šestanovac kod Gospića u kojoj je poginulo 14 ljudi.

Sada je priključena na aparate kojima se održava njezina stabilnost, a oporavak je još neizvjestan, rekla je dežurna liječnica na jedinici intenzivnoga liječenja riječke bolnice. 

U autobusu je bilo 49 putnika, a nesreća se dogodila kad je autobus, zbog još neutvrđenih razloga, istrgnuo 20-ak metara čelične ograde kolnika i udario u betonski stup nadvožnjaka.

Gospić: Teško ozlijeđeni slovački turisti pripremaju se za prijevoz u domovinu

Petero teško ozlijeđenih slovačkih turista, koji su na liječenju u gospićkoj bolnici, priprema se za prijevoz u domovinu, najvjerojatnije sutra, rekao je nakon vizite voditelj Kirurškog odjela gospićke Opće bolnice Čedomil Vukelić.

Načelnik ličko-senjske Policijske uprave Željko Jurković je pak na novinarski upit jesu li policiji poznati uzroci jučerašnje teške prometne nesreće slovačkoga autobusa, u kojoj je poginulo 14 ljudi, odgovorio kako o tomu ne bi htio nagađati.

Izvijestio je da su analiza i vještačenje povjereni Centru za kriminalistička istraživanja "Ivana Vučetića" u Zagrebu, stručnjaci kojega su već došli u Gospić.

Jurković je pohvalio ekipe medicinske pomoći, vatrogasce, timove Hrvatskih autocesta i policajce za jučerašnji požrtvovan i profesionalan rad pri izvlačenju i spašavanju unesrećenih.

Kako je potvrdio liječnik Čedomil Vukelić, stanje petero teško ozlijeđenih Slovaka stabilno je i zadovoljava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene