Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili zabranu letenja

Stanje hrvatskog zrakoplovstva: Ne održavaju avione, ugrađuju jeftine dijelove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za civilno zrakoplovstvo je nakon obavljenih inspekcija privremeno zabranila let nekim zrakoplovima u Hrvatskoj!

Agencija za civilno zrakoplovstvo je, nakon inspekcijskih nadzora praćenja kontinuirane plovidbenosti zračnih operatora i ovlaštenih pilotskih škola provedenih u posljednjih nekoliko mjeseci, utvrdila kako pojedini komercijalni operatori i pilotske škole ne održavaju zrakoplove po propisanim sigurnosnim standardima, pa je s ciljem bolje sigurnosti zračnog prometa prekršiteljima privremeno oduzela certifikate i ovlaštenja, priopćeno je danas iz te agencije.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima

Zrakoplovi su privremeno prizemljeni, među ostalim, zbog neizvršavanja obveznih radova održavanja, zamjene dijelova radi isteka roka za pregled ili upotrebu, a riječ je o operatorima opće avijacije.

Utvrđeno je da pojedine organizacije ne raspolažu dokumentacijom s uputama za održavanje zrakoplova, programi održavanja nisu im usklađeni sa zahtjevima proizvođača te ih ne ažuriraju redovito, ugrađuju komponente koje ne ispunjavaju propisane standarde i ne poduzimaju mjere ili uopće nisu svjesne nedostataka na zrakoplovima kojima izvode operacije. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene