Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnički konzilij splitske Kliničke bolnice priopćio je da je opće stanje Frane Lučića, posljednjega vatrogasca koji je preživio kornatsku tragediju, nepromijenjeno, tj.da zadovoljava.


Nad Lučićem se provode mjere intenzivnog liječenja u cilju održavanja normalne funkcije vitalnih organa, a posebna se pozornost posvećuje sprječavanju infekcija, priopćeno je.

Vezani članci Slika nije dostupna Frane Lučić ostaje bez odštete? Slika nije dostupna Frane Lučić: Ne idem na Kornat jer sam tamo pomoć čekao pet sati

Frane Lučić, 23-godišnjak iz Tisnog na Murteru, jedini je
preživjeli od 13 vatrogasaca nastradalih 30. kolovoza na Kornatu u gašenju požara, u kojemu je odmah umrlo njih šestero. Jučer je u splitskoj bolnici preminuo Lučićev 22-godišnji kolega Vodičanin Ante Juričev Mikulin, a ostali nastradali vatrogasci umrli su nakon tragedije u dvjema zagrebačkim bolnicama.

Lučić je i jedini svjedok koji bi istražiteljima mogao pomoći u
rasvjetljavanju okolnosti kornatske tragedije, no policija, a ni sami liječnici ili članovi obitelji, o tome s njim još nisu razgovarali budući da to, smatraju liječnici, njegovo stanje još ne dopušta.

Zadobio je opekline trećega stupnja na 50 posto površine tijela. Svjestan je od početka liječenja, osim jednog dana kada mu se stanje bilo pogoršalo, no od tada komunicira s okolinom i diše bez pomoći respiratora. Funkcije vitalnih organa su mu uredne. Nakon što je prošao akutnu fazu bolesti, liječnici se bore protiv infekcija koje bi mogle dovesti do sepse sa smrtnim posljedicama.

Odstranjena mu je sva izgorena koža i zamijenjena umjetnom dok ne stigne njegova vlastita poslana na uzgoj u laboratorij u Bratislavi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju