Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati srbijanski televizijski voditelj Ivan Ivanović rekao je da ga ne zabrinjavaju uvrede i prijetnje kojima je zasipan nakon što je u svojoj emisiji 'Večer s Ivanom Ivanovićem' ugostio bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića', piše Blic.


'Ti si sapun za pranje ustaškog obraza' i 'Ivane, sada se slobodno može reći da si samo duh koji hoda Srbijom. Znači, smatraj da te nema... Bijedo od čovjeka', samo su neki od komentara nezadovoljnika na Twitteru.

Vezani članci Policija u Srbiji, ilustracija (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Naoružan upao na sat u srednjoj školi u Srbiji, profesor spriječio tragediju: "Čuo sam djecu kako vrište i odmah sam odjurio tamo" Srpska zastava, ilustracija (Foto: Srdjan Ilić/PIXSELL) Čeka se reforma pravosuđa, krše se prava novinara: Brojne primjedbe u izvješću EK-a o vladavini prava u Srbiji

Međutim, neki su pohvalili Ivanovićev poklon Mesiću - maketu traktora koja simbolizira odlazak hrvatskih Srba iz svojih domova tijekom Oluje. 'Traktor je odradio svoje, kratko i jasno, svaka čast!' i 'Bravo za poklon, originalno. Legenda si!', neki su od pozitivnih komentara.

Ivanović je rekao da ga prijetnje ne zabrinjavaju i ne iznenađuju. 'S obzirom na to u kakvoj zemlji živimo, nije čudno što se ovakve stvari događaju', kaže Ivanović. Mesićevo gostovanje kritizirale su i neke osobe iz javnog života, poput glazbenika i deklariranog četnika Bore Đorđevića.

>> Mesić: Euforija oko presude generalima je pretjerana

'Ne vjerujem da bi bilo tko iz Srbije mogao gostovati kod Hrvata a da mu odmah ne poture onog provokatora, novinara koji mrzi Srbe. Ne mogu kriviti Ivana, to je politika kuće u kojoj radi. Prva srpska televizija nema dodirnih točaka sa 'srpskom'. U svakom slučaju mislim da mu to nije trebalo', rekao je Đorđević.

Dizajner Saša Vidić ironično je dodao da je Ivanović mogao pozvati i adekvatnu glazbenu pratnju poput Thompsona, ali je, kao i Đorđević, naglasio da ne krivi Ivanovića nego produkciju. Ivanović je oštro reagirao na optužbe nazvavši Vidića 'pederom' i 'narkomanom', prenosi Kurir. (Agencija VLM).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook