Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP)
Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP) Foto: Afp

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović nije zadovoljan presudom šestorici državljana Hrvatske koji su se za sudjelovanje u tučnjavi na nogometnoj utakmici Crvena zvezda - Partizan nagodili s tužiteljstvom za kazne od četiri do šest mjeseci zatvora, ali je poručio u srijedu kako će inzistirati da se istraga nastavi i neće se miješati u pravosudne postupke.


"Ne mogu se miješati u sudske i tužiteljske postupke", rekao je Stefanović, dok beogradski mediji prenose njegovo nezadovoljstvo kratkotrajnim kaznama zatvora.

Vezani članci Nered na tribinama (Foto: Dnevnik.hr) Kazne za nasilne navijače: Strožim zakonom u borbu protiv tučnjava, nereda i nasilja na tribinama Miljenko Modrić, dopredsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Udruga veterana osuđuje napad na branitelja: "Niti jedan građanin ne smije osjećati strah"

Stefanović je rekao kako će inzistirati da se istraga nastavi kako bi se mogla sagledati cjelokupna situacija i utvrditi tko je sve bio upleten u tučnjavu u kojoj su sudjelovala šestorica Splićana, a njih petorica su u međuvremenu s tužiteljstvom postigli sporazum o krivnji da bi dobili kazne od četiri do šest mjeseci zatvora koje će služiti u nekom zatvora u Srbiji. Beogradski mediji objavili su i da su u tijeku pregovori i sa šestim osumnjičenim.

Stefanović je, kako prenose beogradski mediji, rekao da, temeljem informacija koje su mu dostupne, nije riječ samo o "pet pojedinaca koji su se slučajno zatekli na stadionu".

Srbijanski ministar policije inzsitira da se u nastavku istrage otkrije "kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni", uz ocjenu kako je "očigledno da se iza tog događaja krije nešto krupnije".

Zbog nereda i tučnjave na južnoj tribini Partizanovog stadiona u prosincu 2017. privedeno je 26 osoba, a ozlijeđeno ih je najmanje 20.

Poslije zatvora svakom od osumnjičenih bit će zabranjen ulazak u Srbiju sljedećih pet godina. (Hina)