Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija je uručila Hrvatskoj prosvjednu notu zbog priznanja Kosova i u roku od 48 sati povući će svojega veleposlanika u Hrvatskoj na konzultacije, potvrdio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun.


'U roku od 48 sati povući će svoga veleposlanika na konzultacije', rekao je Dragun.

Vezani članci Veleposlanik Italije u Kongu Luca Attanasio Veleposlanik Italije ubijen u napadu na UN-ov konvoj u Kongu, ministar poručio: "Uložit ćemo sve da rasvijetlimo ovu tragediju" Lijekovi, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Zbog mikrobiološke kontaminacije povlači se jaki analgetik: "Pacijenti se pozivaju da ga vrate u ljekarnu"

Prema priopćenju ministarstva vanjskih poslova, pomoćnik ministra vanjskih poslova Neven Pelicarić primio je veleposlanika Republike Srbije u Zagrebu Radivoja Cvetićanina, na njegov zahtjev.

Veleposlanik Cvetićanin predao je notu kojom ministarstvo vanjskih poslova Srbije "izražava oštar prosvjed zbog današnje odluke Vlade Republike Hrvatske o priznanju Kosova", kaže se u priopćenju.

Veleposlanik Cvetićanin naglasio je kako će, sukladno odluci Vlade Republike Srbije, biti povučen na konzultacije u Beograd.

Pomoćnik ministra Pelicarić ponovio je spremnost Hrvatske vlade da se nastavi razvoj svestranih i intenzivnih odnosa sa Srbijom, te je istaknuo kako su odnosi između zemalja regije od posebne važnosti te da njihova trajna stabilnost ostaje nezamjenjiv čimbenik mira i sigurnosti Europe.

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova u Beogradu, javljaju agencije, potvrdilo je da je prosvjednu notu uručilo i Mađarskoj te i svog veleposlanika u Budimpešti povuklo na konzultacije u Beograd.