Gnusna poruka viđena na transparentu navijača u zagrebačkoj Kustošiji, osvanula je kao grafit na asfaltu nedaleko od jedne osnovne škole u Splitu.

Galerija


"Je*** ćemo srpske žene i djecu", piše u grafitu koji je ispisan na cesti nedaleko od splitske Osnovne škole Kman-Kocunar, javlja portal Novosti, pozivajući se na fotografiju koju im je poslao čitatelj.

Vezani članci Ivica Dačić, Milorad Pupovac Zaiskrilo između Dačića i Pupovca: "Nikome ne popujemo, ali neki ljudi u Srbiji imali su veze sa zlom" Tomislavov dom, ilustracija Korona ne posustaje: Tomislavov dom na Sljemenu opet je karantena, a razrađuje se i poseban plan uoči nove školske godine

Navedena osnovna škola ujedno je i jedno od biračkih mjesta u Splitu.

"Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada djeci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gdje ga danas može vidjeti velik broj građana koji će izaći na izbore", pišu Novosti.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, komentirao je ranije navedeni incident u lipnju, na zagrebačkoj Kustošiji i sramotni natpis pripadnika BBB-a iz zagrebačke Kustošije te poručio kako nije riječ o narušavanju javnog reda i mira, već o zločinu iz mržnje.

Incident je tad osudio i premijer Andrej Plenković.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac tad je reagirao na incident rekavši da su ti mladići "samo statisti".

Taj incident dogodio se 11. lipnja u zagrebačkom naselju Kustošija i policija je nakon njega privela šestoricu osumnjičenika, kojima je kasnije određen i istražni zatvor.