Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Karamarko je tužio Manolića nakon što ga je ovaj u jednom intervjuu optužio da je bio suradnik Udbe.


Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srijedu je održano prvo ročište u sporu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka protiv Josipa Manolića koji ga je u intervjuu za tjednik Nacional, početkom lipnja prošle godine, optužio da je bio suradnik Udbe.

Vezani članci Milo Đukanović Đukanović o napisima da je povezan s Pukanićevom likvidacijom: "To je reciklirana laž" Slika nije dostupna Karamarko: "U Hrvatskoj sve još miriše na Udbu. Da sam im ikad pripadao, danas bi bio premijer"

Sud ih je uputio na mirovno vijeće koje ima rok od tri mjeseca za sastajanje nakon čega će se vidjeti što će biti.

Na ročištu su bili i Karamarko i Manolić, a Karamarkov odvjetnik Veljko Miljević rekao je da je ročište proteklo korektno, bez krivih pogleda i obje strane složile su se s odlukom suda.

Manolić je poručio da ostaje kod tvrdnje da je Karamarko bio suradnik Udbe te da ima i dokaze za to.

Podsjetimo, u intervjuu objavljenom 2. lipnja prošle godine Manolić je, između ostaloga, rekao da je Udba ulovila Karamarka u sitnom kriminalu te da su ga ucijenili da radi za njih. Nakon tog teksta, Karamarko je podnio tužbe protiv Nacionala, Josipa Manolića, ali i Ante Barišića, profesora Fakulteta političkih znanosti koji je u intervjuu potvrdio sporne navode.

Iduće ročište u sporu Karamarka protiv Nacionala zakazano je za 29. siječnja. (Hina)