Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ove godine bez čekanja

Splitski umirovljenici i nezaposleni dobili božićnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi splitski umirovljenici i nezaposleni od ranog jutra mogli otići po svoj božićni bon od 400 kuna.

U Zagrebu štedljivo, a u Splitu druga priča. Grad i ove godine dijeli božićnice svim umirovljenicima i nezaposlenima.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić Najavili rast Možemo! predstavio program za umirovljenike: "Sve jednokratne mjere su prevara, mirovina nije milostinja" Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Gužve ove godine nije bilo jer su se bonovi dijelili cjelodnevno i u gotovo svim osnovnim školama u splitskim naseljima. Za razliku od prošle godine kada su se božićnice isplaćivale u samo dvije poslovnice FINE pa su u redovima neki građani padali u nesvijest.

>> Kerum će božićnice pokriti prodajom dionica Hajduka?

Grad Split je ove godine za bonove izdvojio više od 25 milijuna kuna, No, to nije odraz dobrog stanja u proračunu,a  oporba čak tvrdi da grad nikada nije ovako loše stajao. U splitskom proračunu manjka još oko 200 milijuna kuna za predviđene projekte. Kerum tako božićnice dijeli na dug. Zadužit će grad na nešto više od 25 milijuna kuna kod trgovačkih lanaca. Taj dug će se platiti tek u sljedećoj godini.

Ostaje pitanje u kojim će se to trgovačkim lancima bonovi moći potrošiti. Kerum je rekao da će to odlučit će natječaj, a bonovi će se moći trošiti već od srijede. Pitanje je samo kakav će ti brzinski natječaj bili?

No, treba se radovati zbog svih onih kojima će bon od 400 kuna zaista značiti malo blagdanskog veselja koje si ne bi mogli priuštiti. Ali baš zbog njih moglo se tih 25 milijuna kuna podijeliti racionalnije. Jer, netko će na bon uzeti bocu skupog pića ili kozmetiku, a nekome bi to napunilo prazni hladnjak.

.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene